Társoldalunk:

Győrben nyert a címvédő Debrecen

2005.08.28. 13:33

Rákaspalotai EAC - Diósgyőri VTK 0-2 (0-0)
Budai II László-stadion, 1500 néző
v.: Kassai
REAC: Szentpéteri - Földvári, Nagy G., Horváth T. (Szirtesi 86.), Cseri - Somorjai, Polonkai, Virágh, Németh T. (Török a szünetben) - Torma, Nyerges (Fekete L. 66.)
Diósgyőr: Kövesfalvi - Farkas V. (Mogyorósi 63.), Gáspár, Vámosi, Mogyoródi (Farkas N. 70.) - Halgas (Binder 72.), Katona, Sipeki, Vitelki - Tisza, Horváth F.
gól: Horváth F. (85.), Tisza (89.)
kiállítva: Katona (81.)
sárga lap: Nagy G. (20.), Virágh (32.), illetve Tisza (22.), Kövesfalvi (55.), Mogyorósi (76.)

16. perc: Tisza szerzett labdát a hazai térfélen, majd gyönyörű mozdulattal 25 m-ről kapura emelt, de a labda a felső lécen csattant.

81. perc: Török cselezte át magát a vendégvédelmen, de Katona utolsó emberként elkaszálta a gyors támadót, így Kassai felmutatta a piros lapot a hátvédnek.

85. perc: Binder futott el a bal oldalon, majd pontosan ívelt Horváth F. elé, aki 7 m-ről a kapu jobb oldalába fejelt (0-1).

89. perc: egy előrevágott indítást követően Tisza vezethette rá a labdát Virághra, s a diósgyőri támadó egy testcsellel elhúzott a védő mellett, majd kissé kisodródva 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-2).

Gyenge iramban indult a találkozó, de a Diósgyőr, ha nem is szép játékkal, de sorra dolgozta ki a helyzeteket. Urbán Flórián tanítványai csak a szerencsének köszönhették, hogy a félidő lefújásakor döntetlen volt az állás.

A szünet után a szurkolók csak egy-egy gyenge megoldást követően emelhették fel hangjukat, ám a hajrában a Diósgyőr gólokra váltotta mezőnyfölényét, így összességében megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK