Társoldalunk:

Győrben nyert a címvédő Debrecen

2005.08.28. 13:33

Kaposvári Rákóczi - FC Sopron 2-0 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző
v.: Szarka
Kaposvári Rákóczi: Balajcza - Zahorecz, Petrók, Mező - Finta, Máté, Bank, Nagypál (Maróti 76.), Pintér A. - Szakály P. (Kardos 79.), Zsolnai (Galgóczi 89.)
FC Sopron: Balogh J. - Bagoly, Ibric (Fehér Z. 72.), Costisor, Hanák - Győri, Lazic, Sira, Cotan (Zombori 60.) - Csordás (Demjén a szünetben), Cigan
gól: Zsolnai (40.), Máté (55.)
sárga lap: Nagypál (42.), illetve Csordás (28.), Ibric (45.), Sira (74.)

40. perc: Nagypál szabadrúgása után Balogh kapus kiejtette a kezéből a labdát, Pintér A. balról középre passzolt, az érkező Zsolnai pedig 3 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).

55. perc: Szakály P. szerzett labdát, majd Mátéhoz továbbított, aki balról, 20 méterről a bal felső sarokba bombázott (2-0).

Jó iramú, szórakoztató játékot hozott az első félidő a kaposváriak bemutatkozó hazai mérkőzésén. A somogyiak fokozatosan vették át az irányítást, és egymás után több nagy gólhelyzetet alakítottak ki. Zsolnai háromszor is bevehette volna a soproni kaput, az először a kezdőcsapatban játszó Szakály Péter pedig végig bátran, ügyesen futballozott. A Rákóczi fölénye a 40. percben érett góllá.

A szünet után eleinte kiegyenlített játék folyt a pályán, majd egy jól eltalált lövéssel tovább növelte előnyét a Kaposvár. A folytatásban is lendületben maradt a két együttes, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de újabb gól már nem született. A Rákóczi a látottak alapján megérdemelten szerezte meg első bajnoki pontjait a szürkén játszó soproniak ellen.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK