Vágólapra másolva!
Sokszoros válogatott játékost készül leigazolni a Villareal CF, az uruguayi nemzeti tizenegy hálóőre, Sebastián Viera még a héten a Sárga Tengeralattjáró fedélzetén találhatja magát. A PSV Eindhoven stabil kezdőjátékosát, Wilfried Boumát egy szigetországi együttes csábítja, az Aston Villa az állandóan sérülésekkel bajlódó Martin Laursen helyére keres egy megbízható labdarúgót.

Marjan Markovic, a bundaügye miatt az olasz harmadik vonalba száműzött Genoa védője a Dinamo Kijevbe igazolt. A szerb-montenegrói válogatott játékos négyéves szerződést írt alá.

A meglepetésre a BL csoportkörébe jutott FC Thun két játékossal erősítette meg keretét: a tapasztalt francia bekk, Grégory Duruz hazája második vonalából, míg a brazil Adriano Louis Spadoto a Guarani FC-től érkezett. Abel Xavier új csapatot talált magának: a Middlesbrough-val tréningező egykori portugál válogatott ingyen igazolhat Steve McClaren gárdájához.

Souleymane Camara az OGC Nice-hez szerződött: szenegáli csatár a több játéklehetőség reményében hagyta ott Didier Deschamps együttesét, az AS Monacót. A francia első osztályban maradva, az FC Nantes megszerezte az uruguayi Penarol haiti védőjét, a 24 esztendős Jean-Jacques Pierre-t.

A Galatasaray SK 2,2 millió euróért megvette a Mönchengladbachtól Marek Heinzet. A cseh klasszist az ausztrál válogatott Jason Culina pótolhatja a németeknél, akik egy csatárral már megerősítették keretüket: a 23 esztendős Carlos Eduardo de Souza Floresta, művésznevén Kahé 1,2 millió euróért igazolt át a Palmeiras csapatától.

Négy évre szóló szerződést kötött a francia bajnok Olympique Lyonnal Fred, a Cruzeiro 21 éves brazil futballistája. A támadó - teljes nevén Frederico Chaves Guedes - 43 mérkőzésen szerepelt hazája bajnokságában, és ezek során összesen 40-szer volt eredményes. A gólerős játékosért 15 millió eurót fizetett a francia klub, amely ugyancsak brazil irányítójával, Juninhóval a múlt hét végén 2009 nyaráig hosszabbította meg együttműködését.

Visszautasította a Tottenham ajánlatát a Livorno vezetősége: az angolok "természetesen" a csapat egyetlen sztárjára, a tavalyi olasz gólkirály Cristiano Lucarellire hajtanak. A Blackburn Rovers kölcsönadta két fiatal tehetségét, Paul Gallaghert és Jason McEveleyt, mindketten másodosztályú együtteshez kerültek, előbbi a Stoke Cityt, utóbbi az Ipswich Townt választotta. Chris Coleman vezetőedző Bobo Baldéban látja csapata, a Fulham védőproblémáinak megoldását.

Patrick Weiser visszatért egykori együtteséhez, az 1. FC Kölnhöz. A veterán védőt ingyen engedte el eddigi munkaadója, a VfL Wolfsburg. A Paris Saint-Germain középpályása, Charles-Edouard Coridon a török Ankarasporba tart.

Az Udinese dél-afrikai támadója, Siyabonga Nomvethe a svéd Djurgardens IF-be szerződött. A Tottenham Hotspur legújabb kiszemeltje az Olympique Lyon csatára, Sidney Govou. Az RC Deportivo a Valencia CF olasz támadóját, Marco di Vaiót szemelte ki.