Vágólapra másolva!
Az AS értesülései szerint már csak az utolsó simítások hiányoznak Sergio Ramos átigazolásával kapcsolatban. Az FC Sevilla 19 éves, 183 centis védője - a spanyol futball egyik nagy ígérete - állítólag horribilis összegért, 25 millió euróért, plusz ráadásképpen a három, saját nevelésű játékos, Mejía, Arbeola és Palencia közül valamelyikért cserébe kerül a Real Madridhoz. A tárgyalások két okból gyorsultak fel: egyrészt azért, mert szerdán éjfélkor lezárul az átigazolási időszak, másrészt pedig azért, mert a napokban a Barcelona is elkezdett nyomulni Ramosért, s ezt Florentino Pérez, a Madrid elnöke már nem hagyhatta annyiban.

Tehát már csak a két elnök, José María del Nido és Florentino Pérez aláírása hiányzik az okmányról. Del Nido korábban hangoztatta, hogy Sergio Ramos lelépési záradékában 27 millió euró szerepel, s ha ezt az összeget - plusz az áfát - kifizeti Pérez, akkor minden további nélkül viheti a tehetséges labdarúgót, aki a jobbhátvéd és a középső védő posztján is remekül használható.

Ugyancsak kapóra jött Michael Owen utolsó pillanatban történt eladása a Newcastle Unitednek, mely tranzakcióból 24 millió euró bevétele lett a Madridnak, s az összeg lényegében fedezi Ramos vételárát.

Maga Sergio Ramos ég a vágytól, hogy a Madrid játékosa lehessen. Ha Ramos távozik, akkor Del Nido az alábbi két védő közül valamelyikkel szeretné pótolni fiatal kedvencét: Diego Lugano (Sao Paulo) vagy Vincent Kompany (Anderlecht). Utóbbi immár Juhász Roland klubtársa, s Kompany távozása megkönnyíthetné a magyar válogatott középhátvédjének játékhoz jutását a belga klubnál.

Az egészben az a legérdekesebb, hogy Vanderleí Luxemburgo, a Madrid brazil szakvezetője számos alkalommal - így például Budapesten is - kijelentette, hogy erre az idényre lezárultak a csapat igazolásai. Az Owenért kapott 24 millió euró egyébként a második legnagyobb összegű bevétel a klub történetében. A rekordot a Nicolas Anelkáért a PSG-től kapott 33 millió euró tartja.

Új információ, hogy Javier Portillo, a 22 éves csatár végül nem a Nantes-hoz kerül kölcsönbe, hanem a belga FC Bruges csapatához, egy évre. Portillo 1,1 millió eurót fog keresni ez alatt az egy év alatt, a Madrid pedig ingyen bocsátja a belgák rendelkezésére a centert, aki tavaly egy fél idényt már a Fiorentinánál szolgált - nem sok sikerrel.

Így most Ronaldo, Robinho és Raúl mellett Soldado lesz a negyedik csatár a keretben, Owen és Portillo távozásával. Persze, ha kell, Julio Baptista is tud támadót játszani, nem is rosszul...

Ch. Gáll András