Vágólapra másolva!
Lágyéksérülése miatt előreláthatólag egy hónapig nem léphet pályára Thierry Henry, az Arsenal francia válogatott labdarúgója. Ez azt jelenti, hogy a 28 éves támadónak ki kell hagynia az október 8-ai, Svájc, valamint az október 12-ei, Ciprus elleni világbajnoki selejtezőt.

"Ez egy olyan sérülés, amivel nem szabad viccelni, hiszen ha túl korán kezdenék játszani, nagyobb baj is lehetne. Ennek ellenére szeretnék minél hamarabb a pályán lenni" - nyilatkozta a világ-és Európa-bajnok csatár, aki az Írország elleni kvalifikációs összecsapáson győztes gólt szerzett.

A franciák - akik a szintén sérült Zinédine Zidane-t is nélkülözni kényszerülnek az említett találkozókon - a negyedik csoport második helyén állnak a jobb gólaránnyal rendelkező svájciak mögött.

Körülbelül féléves kényszerpihenő vár Cedric van der Gunra, a Borussia Dortmund belga középpályására, aki az 1. FC Köln ellen 2-1-re megnyert vasárnapi bajnoki mérkőzésen térdszalagszakadást szenvedett. A 26 éves támadó - aki csereként mindössze tíz percet töltött a pályán - júliusban a holland Den Haag együttesétől került a Westfahlen-stadionba.