Vágólapra másolva!
Nyolc mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája-sorozat 2005-2006-os idénye. A keddi nyitónap rangadóján a francia Lyon egészen pazar első félidei teljesítményének köszönhetően 3-0-ra verte a spanyol Real Madridot. Az AC Milan kiszenvedte a sikert hazai pályán a Fenerbahcéval szemben, a címvédő Liverpool a Betis vendégeként kezdte győzelemmel a csoportkört. Juhász Roland kezdőként kapott helyett az Anderlechtben, a belga gárda 1-0-ra kapott ki a Chelsea-től.

AC Milan (olasz) - Fenerbahce (török) 3-1 (1-0)
v.: Riley (angol)
Milan: Dida, Cafú, Nesta, Maldini, Kaladze - Gattuso (Vogel, 71.), Pirlo (Serginho, 71.), Ambrosini - Kaká - Sevcsenko, Vieri (Gilardino, 79.)
Fenerbahce: Volkan - Serkan, Fábio, Önder, Ümit - Aurélio, Selcuk, Appiah (Kemal, 53.; Márcio, 90.) - Alex - Anelka, Tuncay
gól: Kaká (18., 87.), Sevcsenko (89.), illetve Alex (63., büntetőből)

Idegesen kezdte a találkozót a két együttes, bár az első helyzetet Tuncay hagyta ki, a Milan birtokolta többet a labdát, s a 18. percben egy remek Kaká-lövéssel a vezetést is megszerezte.

A második játékrész elején Sevcsenko hagyott ki két helyzetet, erre válaszul büntetett a Fener: az Anelka elleni szabálytalaságért megítélt bünetőből Alex egyenlített (1-1).

Úgy tűnt, sikerül a török pontszerzés, a hajrában aztán előbb Kaká lőtt pazar gólt, majd Sevcsenko adta meg a kegyelemdöfést (3-1).

PSV Eindhoven (holland) - Schalke 04 (német) 1-0 (1-0)
v.: Baskakov (orosz)
PSV: Gomes - Lucius, Ooijer, Addo, Reiziger - Cocu (Lamey, 82.), Simons, Afellay - Farfán, Vennegoor of Hesselink (Robert, 87.), Beasley
Schalke: Rost - Rafinha, Bordon, Krstajic, Hamit Altintop (Bajramovic, 87.) - Ernst (Varela, 79.), Poulsen, Kobiasvili - Lincoln - Sand (Larsen, 72.)., Kuranyi
gól: Vennegoor of Hesselink (33.)

Győzelemmel kezdte meg idei menetelését a holland PSV Eindhoven, amely Vennegoor of Hesselink találatával győjtötte be a három pontot a Schalke ellen.