Vágólapra másolva!
Supka Attila, a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttesének legfeljebb 20 százalék esélye maradt a továbbjutásra az UEFA Kupában a Sahtar Donyeck otthonában elszenvedett 4-1-es vereség után. A szakvezető azt mondta, hogy súlyos egyéni hibák vezettek a háromgólos vereséghez.

"Az ukránok azt játszották, amire előzetesen számítottunk. Sajnos az első gól előtt nagyot hibáztunk, a kapunk közelében nem szabad ilyen gyermeteg módon elveszteni a labdát, mindez ráadásul az első percben történt. Ugyanígy nem figyeltünk a második és a harmadik gól előtt sem, ráadásul a harmadik találatot is egy bosszantó labdavesztés előzte meg. A második félidőben a szünetben végrehajtott szerkezetváltás után már stabilabb volt a játékunk, helyzeteink is adódtak. A három gól hátrány jelentős, de a debreceni stadionban sok szép győzelmet arattunk már nemzetközi kupameccsen, erre készülünk most is. Ha a mérkőzés előtt 50-50 százalék esélye volt a két csapatnak, akkor ez most 80-20-ra módosult, természetesen az ukránok javára."

Supka hozzátette: a sérült Habi és Vukmir a visszavágón is hiányozni fognak, a védelembe viszont visszatérhet Máté Péter, aki Donyeckben sárga lapjai miatt nem léphetett pályára. A szakember szerint csapata megérezte Böőr, Bogdanovic és Kerekes hiányát.

"Böőrék szerződésében volt egy olyan pont, amelynek értelmében el kellett őket engedni. Ebbe nekem nincs beleszólásom és nem is akarok ezzel foglalkozni. Természetesen hiányoztak, de a helyükre érkeztek új játékosok, akiket be kell építeni a csapatba, nekem ez a feladatom."

A szakvezető elmondta, hogy Donyeckben senki sem sérült meg, így Habiékat leszámítva a teljes keret rendelkezésre áll a hétfői, Újpest elleni bajnoki rangadóra.