Vágólapra másolva!
Két mérkőzésen összesen tizenegy gól született a Primera Divisiónban szombaton. A Valencia két piros lappal tarkított találkozón 2-2-re végzett a Deportivóval, míg a Mallorca a mesterhármast jegyző Arango vezérletével verte 5-2-re a Real Sociedadot, és ezzel elkerült a tabella utolsó helyéről.

Valenciában a hazai védelem hozta össze a Depor vezetőgólját, egy szöglet után előbb Mora ejtette ki a labdát, majd Albelda nem tudott felszabadítani, Valerón Diego Tristánhoz passzolt, aki megkerülte Albeldát, majd ballal a kapu bal oldalába helyezett.

A félidő végén megfogyatkozott a Valencia, Baraja gondolta úgy, hogy szétrúgja Manuel Pablo bokáját, Iturralde González bíró pedig piros lappal honorálta a középpályás brutális belépőjét.

Az amúgy sem nyugodt hangulat csak tovább durvult, amikor Aimar és Capdevila ütközése után a vérző orrú argentin karmester leköpte a galíciaiak védőjét. A bíró nem látta az esetet, így a lámákat idéző Aimar megúszta a kiállítást.

A második félidő is őrülettel indult, Jorge Andrade kezezett a tizenhatoson belül, ám Villa büntetőjét Molina védte. A Depor-játékosok még nem lélegezhettek fel, mert Iturralde González megismételtette a tizenegyest, és Villa másodjára nem hibázott. A vendégek először kaptak gólt a bajnokságban, a spori meg vélhetően nem lesz jelölt a Pro Urbe-díjra La Corunában...

Munitisnak is megtetszett Jorge Andrade mozdulata, és ő is inkább kézzel vett le egy labdát, jött is egyből a sárga, de mivel ez már a második volt, mehetett az öltözőbe a Deportivo szélsője. A 79. percben végre nem volt semmi kivetnivaló a látottakban, Fábio Aurélio külsőzött keresztbe a tizenhatos előtt, a hosszú oldalon érkező Miguel pedig szétlőtte a bal felső sarkot.

A hazaiak még a portugál jobbhátvéd gólját ünnepelhették, mert a 85. percben Marchena elengedett egy baloldali beadást, így Sergio az ötösről belsőzhetett a bal sarokba, kialakítva a 2-2-es végeredményt.

A másik találkozón a Mallorca kezdett aktívabban, sőt, eredményesebben, Peralta beadását Yordi bólintotta a kapuba öt perc elteltével. Egy ex-mallorcai szerezte a vendégek egyenlítő gólját, Novo nem nosztalgiázott, hanem lőtt, és mivel egy védőn irányt változtatott a labda, máris 1-1 állt az eredményjelzőn.

A szünet előtt ismét a Real Sociedad vezetett gólt érő akciót, Aramburu emelt Xabi Prietóhoz, aki előbb mellel átvette a labdát, majd ballal elgurított Prats mellett. A fordulás után következett az Arango-show, a szigetlakók venezuelai támadója kétszer talált be fejjel, majd a 85. percben lehetetlen szögből lőtt óriási kapásgólt a hosszú pipába. A végén még a csereként beszálló Hutosz is megtapasztalhatta a gólszerzés örömét, ezzel a Mallorca először nyert ebben az idényben.

Primera División, 3. forduló:
Valencia - Deportivo 2-2 (0-1)
gól: Villa (50., 11-esből), Miguel (79.), illetve Diego Tristán (24.), Sergio (83.)
kiállítva: Baraja (44., Valencia), Munitis (58., Deportivo)

Mallorca - Real Sociedad 5-2 (1-2)
gól: Yordi (5.), Arango (57., 59., 85.), Hutosz (91.), illetve Novo (19.), Xabi Prieto (45.)