Vágólapra másolva!
A BL-címvédő Liverpool drukkerei igencsak el vannak keseredve, hiszen a klub egykori csillaga, Michael Owen a Mersey-parti egylet helyett a Newcastle együtteséhez igazolt, a Szarkák ugyanis több mint kétszer annyit pénzt (17 millió fontot 8 millió ellenében) ajánlottak a csatárért, mint Rafael Benítez együttese. A fanatikusok csalódottságát enyhítendő (no meg a csapatot megerősítendő) angol sajtóértesülés szerint az átigazolási szezon utolsó napján a Liverpool megvásárolja Gera Zoltánt, a West Bromwich Albion magyar támadóját.

Hogy az érdekes nevű Eatsleepsport.com nevű honlap feltételezésének van-e valóságalapja, az rövid időn belül kiderül, a Premier League átigazolási határideje ugyanis augusztus 31-én éjfélkor zárul, tehát a nagy jövés-menésnek ekkor - pár hónapra legalábbis - mindenképpen vége lesz.

A Liverpool kerete nem tűnik elég erősnek ahhoz, hogy a tavalyi bajnokságban mindössze ötödik gárda felvegye a versenyt a Chelsea-vel, a Manchester Uniteddel és az Arsenallal, így nem meglepő, hogy a Bajnokok Ligája tavalyi győztese az utolsó átigazolási napon bejelentkezett a Parma védőjéért, Daniele Boneráét, valamint leigazolt két tinédzsert is (a 17 éves Besian Idrizay Ausztriából érkezett, míg a 19 esztendős Ramon Calliste a szomszédos Walesből költözött át Liverpoolba). A támadó alakzatra azonban ráférne egy "kis" erősítés, s mivel Owen hiába vágyott a Realból szeretett (anya)klubjához, az aranylabdást a Newcastle végül elhappolta a nyugat-angliai együttes elől.

S itt jön a képbe Gera Zoltán, aki tavaly olyannyira jól szerepelt a West Bromwich Albionban, hogy a magyar újságírók azt sem zárták ki, miszerint José Mourinho Chelsea-tréner a 26 éves magyar zseni miatt nézte meg a helyszínről a két hete rendezett Magyarország-Argentína barátságos mérkőzést. Mint később kiderült (illetve biztossá vált), a sztáredző Hernán Crespo miatt jött Budapestre, ám Gerát ha a Chelsea nem is, korábban már több angol élcsapat megkörnyékezte - többek között a Tottenham és a városi rivális Aston Villa is.

A fent említett weboldal szerint a Liverpool szakvezetője, Rafa Benítez a középpálya jobb oldalára igazolná le Gerát, legalábbis a jelenlegi legjobb magyar játékos áll a kívánságlista élén. Az egykori ferencvárosi kedvenc korábban kijelentette: boldog Birminghamben, és nem vágyódik el onnan. Egy BL-győztes érdeklődése viszont - mint tán minden labdarúgóét - minden bizonnyal a "Magic Magyar" fantáziáját is megmozgatja...

* * *

A Sky Sports - szerda délelőtt közölt - információi szerint nem Gerát, hanem a Benfica szélsőjét, Simao Sabrosát szerzi meg az utolsó átigazolási napon a Liverpool. A nyár folyamán Benítez mester már tett kísérleteket a BL-címvédő "jobbszárnyának" a megerősítésére: a Boltontól Szteliosz Giannakopuloszt, később pedig az Aston Villában szereplő Nolberto Solanót próbálta megszerezni a spanyol szakember - sikertelenül. A 'Pool első 10 millió eurós ajánlatát a Benfica visszautasította, ám a Vörösök vezetői szerdán újfent Portugáliába utaztak, hogy meggyőzzék a luzitán klub elöljáróit, ezúttal egy felfrissített, 15 millió eurós "mézesmadzaggal".

jp