Vágólapra másolva!
A Népszava interjúja (2004. július).

- A West Bromwich a lehetőségeid és vágyaid találkozási pontjában áll-e? Netán jobb híján kötöttél e klubbal szerződést, avagy meghaladja előzetes várakozásaidat, hogy ide igazolhattál?
-
Ha nyár elején azt mondják, hogy írjak alá a West Bromwichoz gondolkodás nélkül megtettem volna ezt a lépést, úgyhogy most sem mondhatok mást, minthogy elégedett vagyok. A labdarúgás őshazájában fogok játszani, és mindig is a Premier League volt a vágyaim netovábbja. Nyáron több más ajánlatot is kaptam, de kivártam, és örülök, hogy így tettem.

- Mikor utaztál ki a klubhoz, hogyan teltek azóta a napjaid?
- Elmúlt héten kedden jöttünk ki a feleségemmel együtt. Egyelőre a helyi Hilton szállóban lakunk, de már kiválasztottuk a lakásunkat, ami egy gyönyörű park szomszédságában, az edzőpálya közelében van, nagyon szép részén a városnak.

- West Bromwich Birmingham szerves része, avagy csak külvárosa?
- Olyan, mintha Budapesten belül mondjuk Mátyásföldön lakna az ember. Szép, kellemes, nyugodt hely.

- A hét új igazolás közül - érzésed szerint - hol állsz a népszerűsági listán? (Netán Kanu mindenkit elhomályosít?)
- Leggyakrabban természetesen Kanut emlegetik, de ez természetes is, hiszen személyében világsztárt igazolt a klub. Mellette azért jut fény a többieknek is, és Kanu után leggyakrabban Greening és az én nevem kerül elő. Ami biztató és egyelőre jelzi a velem szembeni várakozásokat az a tény, hogy szinte minden helyi lap szerint Kanutól és tőlem várják, hogy színt, ötletet vigyünk a csapat játékába. Ez mondjuk nekem sem lenne ellenemre.

- Játékengedélyed megérkezett-e már? Játszhatsz-e a szombati rajton a Blackburn ellen?
- Az angol szövetségnél akadt el a dolog állítólag, de azt mondják, hogy rendben lesz minden a rajtig. Ettől függetlenül nem vagyok biztos abban, hogy lehetőséget kapok, hiszen kihagytam egy hetet, és még egy percet sem játszottam edzőmeccsen a Bromwich csapatában.

- Egyetértesz-e azzal, hogy szerencsés a WBA. sorsolása, hiszen az első négy fordulóban nem játszik sztárcsapattal?
- Nem. Szerintem ebben a bajnokságban nincs szerencsés sorsolás, ráadásul a második fordulóban már városi rangadó lesz, ami a mi életünkben a legfontosabb találkozó, aztán a negyedik fordulóban a Liverpool csapatával találkozunk.

- Gary Megson menedzserrel beszéltél-e már? Helyet kapsz-e a kezdőcsapatban?
- Beszélünk szinte minden nap. Kedvesen fogadott és rendre bátorít, kérdezgeti a véleményemet. Amikor aláírtam a szerződésemet azt is átbeszéltük, hogy melyik poszton, milyen játékrendszerben képzeli el velem a munkát.

- Hogyan boldogulsz az angol nyelvvel?
- Tanulom. Szerintem hamar eljutok arra a szinte, hogy bárkivel képes leszek társalogni, és nyilatkozni is tudok majd angolul.

- Egyelőre azt kaptad-e, amire számítottál?
- Egyértelmüen igen. Profi világba csöppentem, ahol csak a labdarúgással kell foglalkoznom, és ez nekem nagyon sokat jelent. Köztudott rólam, hogy mennyire szeretem a focit, és annyira jó érzés, hogy itt minden a labdarúgás körül forog, mindenki azért dolgozik, hogy a meccs környezete szép, ünnepélyes és szórakoztató legyen. A klub irodáiban rengeteg munkatárs sürgölődik, és mindenkinek meg van az apró részfeladata, mindenki azért dolgozik, hogy a játékosok, és a csapat a meccseken a lehető legjobb körülmények közepette léphessenek pályára. Még egy percet sem játszottam ugyan a West Bromwich színeiben, de tudom, hogy jó helyen vagyok, és nagyon örülök, hogy itt lehetek.