Vágólapra másolva!
Magyar Hírlap interjú- 2005 február

- Tavaly év végén nyerte meg a Magyar Aranylabdát, de csak most februárban jutott rá ideje, hogy átvegye. Ennyire sűrű a programja?
- Szerencsére igen. A díj nagyon jól esett, és örültem neki, de sajnos esélyem sem volt rá, hogy hazajöjjek és átvegyem, hiszen még a karácsonyt sem tölthettem itthon. Angliában rendkívül sűrű a program, és egy olyan időszakban, amikor kilenc nap alatt négy meccset kell játszanom, akkor minden szabadidőmet a pihenésnek kell szenteljem. Mindenesetre most a válogatott miatt itthon vagyok, és örülök annak, hogy "megvárt" a díj.

- A WBA hétvégén újabb szerencsétlen körülmények közepette elszenvedett vereséget gyűjtött be. A csapat helyzete egyre kilátástalanabb. Szóba kerül -e a kiesés csapaton belül?
-
Természetesen nem. Mindenkit az éltet, hogy kiharcoljuk a bennmaradást, azt pedig csak úgy tudjuk megtenni, ha hiszünk benne. Sok meccs van még hátra, bármikor megfordulhat a minket sújtó balszerencse-sorozat. Ráadásul a bajnokság mellett az FA-kupában is áll még a csapat, így van bőven megoldandó feladat, amire koncentrálnunk kell.

- Szakértők mondják, hogy a WBA-ban Gera és Greening a két motor, és a többiek nem ütik meg a Premier League színvonalát. Mit szól ehhez a vélekedéshez?
-
Nem értek vele egyet és szerintem biztosan nem szakértőtől származik egy ilyen vélemény. Örülök, ha a teljesítményemet jónak értékelik, de szerintem sok remek játékos van a csapatunkban. Campbell például klasszis csatár, de a kilenc gólnál tartó Earnshowra sem hiszem hogy rá lehetne mondani, hogy nem üti meg a Premier Leaguse szintjét. Sajnos valami apró hiba mindig becsúszik a játékunkba, de remélem ez változik a közeljövőben.

- Ha kiesik a WBA, akkor el igazolhat -e, vagy maradnia kell?
-
Egyelőre egyáltalán nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz nyáron. Én szeretek futballozni, számomra a játék a lényeg, és most csak azzal foglalkozom, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak hétről hétre a West Bromwich csapatában.

- Kapott -e már ajánlatot?
-
Mint említettem egyelőre csak a jelenemmel foglalkozom, a jövőmre nem érek rá.

- Nem tartja -e luxusnak, hogy úgy játszik a walesiek ellen, hogy a bolgárok ellen sárga lapok miatt nem lehet a pályán?
-
Nem az én tisztem megítélni, hogy kinek, mikor kell játszania a válogatottban. A magam részéről örülök, hogy itt lehetek, és ismét pályára léphetek a nemzeti csapatban, azt pedig mindennél jobban sajnálom, hogy Bulgária ellen nem lehetek ott a pályán.

- Mit gondol a válogatott továbbjutási esélyeiről?
-
Azt, hogy bízni kell benne, és egészen addig nem szabad feladni a reményt, amíg a legkisebb esélyünk is megvan arra, hogy kijussunk a világbajnokságra.