Társoldalunk:

Hit

2005.09.20. 12:33

Idővel az otthonról kapott zsebpénz sem volt elegendő arra, hogy kielégítse Zoli játékszenvedélyét, így szülei pénztárcájából is lopni kezdett, valamint a befőttes üvegeket váltogatta vissza. Ekkor már tizenegy-tizenkét éves lett, és javában dohányzott.

"Kialakult egy játszótéri bandám, dobáltuk az ablakokat, egy páran cigiztünk is" - mesélte Zoli, aki hozzátette: csapatával meccsre menve is gyakran rágyújtott.

Zoli sorsában a nagy törést szülei válása okozta. Apjához került, akinél nem kapta meg a szükséges nevelést. Igaz, később, amikor visszakerült édesanyjához, akkor sem lehetett már kezelni. Zoli tizenhárom éves kora körül elkezdett szipuzni, a cigi és az ivás pedig élete meghatározó részévé vált.

"Elmentem egy játékterembe, ahol megismerkedtem néhány sráccal. Megkérdezték: nem próbálom-e ki a szipuzást? Kíváncsiságból, elmentem megnézni, hogy csinálják. Aztán ott kötöttem ki, hogy velük együtt szipuzok" - mesélte Zoli, aki hozzátette, hogy eleinte nagyon rosszul lett a szipuzástól, végül azonban rabja lett. Közben nagyon agresszív vált a természete, még anyjának is nekiment volna, ha akadályozta volna zűrös életvitelét. Zoli bátyja volt az egyetlen, aki a fiú fegyelmezését magára vállalta, így többször is megruházta rendetlen öccsét.

Ez volt az az időszak, amikor Garami József volt a PMSC ifiedzője, Zoli pedig a serdülő-csapatnál szerepelt. Garami József többször felvitte Zolit az ifikhez edzeni, és nagyon odafigyelt rá. Később, amikor tudomást szerzett Zoli iskola-kerüléseiről, megpróbált segíteni neki, és átvitte egy másik iskolába.

Ám Zolit nem lehetett befolyásolni. Több esetben a rendőrséggel, és a hatóságokkal is meggyűlt a baja. Zoliék egy esetben játékterembe akartak betörni. Végül elálltak tervüktől, és felszálltak a buszra. Egy rendőrautó azonban nyomukba eredt, és a rendőrök leszállították a deviáns fiatalokat. Ezután a hazavitték Zolit az édesanyjához. Saját elmondása szerint olyan ügyekbe keveredett, amiért a fiatalkorúak börtönébe is kerülhetett volna...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK