Társoldalunk:

Hit

2005.09.20. 12:33

"Nagyon megleptek az emberek. Azt láttam, hogy vidámak, mosolyognak, énekelnek. Arra gondoltam, ezek biztos nem normálisak" - emlékszik vissza Zoli, akinek a zene tetszett, a prédikációból kezdetben nem sokat értett. "Mikor mentünk haza kérdeztem apámat, miért van az, hogy az emberek énekelnek, tapsolnak. Elmagyarázta, hogy azért, mert Istennek énekelnek, valóságosan megtapasztalták Isten jelenlétét, és megismerték Jézust. Hazafelé jó érzés töltött el."

A változás azonban nem volt tartós, Zoli visszament a bandájához. Amikor apja újra el akarta hívni az istentiszteletre, Zoli inkább a kaszinót választotta. Érdekes módon azonban már egyre idegenebb lett számára a zűrös élet. Főleg, hogy a szervezetét is megviselte a sok alkohol, szipu, ital. Megállt a természetes növekedése, rendkívül sovány, gyenge fiatal lett belőle. Néhány hét után Zoli úgy döntött, újra ellátogat a Hit Gyülekezete rendezvényére.

 "Az istentisztelet most még jobban tetszett, és a végén azt javasolta apám, hogy térjek meg az Úrhoz, és fogadjam be a szívembe Jézus Krisztust. Nem tudtam, mit jelent megtérni, ezért apámtól megkérdeztem, mi az. Ő elmondta, hogy bánjam meg a bűneimet, és fogadjam el Jézus Krisztust megváltómnak" - mesélte Zoli, akiben ekkor tudatosult, hogy az élet, amit eddig élt nem vezet sehova.

Egy ideig még párhuzamosan járt játékterembe és istentiszteletre, idővel azonban rájött, hogy választania kell: "A játékterem előtt leültem a padkára, és elgondolkoztam azon, mit is keresek én itt. Ekkor fogtam magam, felálltam, és többet nem mentem játéktermekbe" - beszélt döntéséről Zoli, aki ezután elkezdte tanulmányozni a Bibliát, imádkozni, és az iskolába is újra járt. Tanulmányait négyes átlaggal végezte. A szipuról, alkoholról, cigiről rövid idő alatt leszokott. Bandatársait nagyon meglepte a változás, emiatt többen követték Zoli példáját, és ők is ellátogattak az istentiszteletre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK