Társoldalunk:

Hit

2005.09.20. 12:33

Többéves kihagyás után a focit is újrakezdte Zoli, kezdetben még csak a grundon. Ekkor kötött, saját bevallása szerint egy igazán komoly szövetséget Istennel: "Egyszer mentem hazafelé a fociból, a hónom alá vágtam a labdát, és elkezdtem imádkozni. Azt mondtam, hogy 'Segíts meg Uram, hogy jó focista lehessek'. Őszintén elmondtam Istennek, hogy sikeres focista akarok lenni, hogy meglássák az emberek, hogy van kiút abból az életből is, amit én éltem, és hogy mások számára is van még remény."

Zoli ekkor felajánlotta egész életét, pályafutását az Úrnak, és elhatározta, hogy Isten dicsőségére fog focizni. Néhány nappal később aztán Zolit megkereste egy régi barátja, hogy nem lenne kedve a Kinizsi csapatában visszatérni. Zoli jelnek vette a megkeresést, és örömmel igent mondott.

A beilleszkedés azonban nem volt egyszerű, eleinte a megye 1-es ifi csapatba sem fért be. "Úgy néztem ki, mint egy csontváz. Emlékszem, többször le kellett állnom az edzésem, mert fájtak az ízületeim. Ilyenkor sokat kellett locsolgatni a lábam" - eleveníti fel a történteket Zoli, majd hozzátette: "amikor újrakezdtem a focit, a szétroncsolt szervezetem miatt sokan úgy vélték: legfeljebb negyedosztályig viszem." Sokan azt állították, hogy Zolinak hiányzik a fél tüdeje, így nem lesz belőle normális focista. Még Zoli apja is elismerte, hogy amikor Zoli visszatért a pályára, úgy gondolta, jó lenne, ha az NB III-ig eljutna.

Zoli elszántságának azonban nem ártott a kételkedés, sőt, így még inkább hajtott az edzéseken, eközben pedig folyamatosan kérte Isten támogatását. "A Bibliában is meg van írva, hogy amit a szöcskő, a cserebogár, és a hernyó lerontott, azt az Isten ki fogja pótolni" - vallja Zoli, akinek karrierje ezután hamarosan nyílegyenesen ívelt felfelé, és egészsége is helyreállt.

"Miután Istenhez fordultam már nem volt kétségem afelől, hogy válogatott futballista leszek, és jó csapatokban játszom majd. Nem volt több törés a karrierem során, és egyre inkább haladtam előre" - mondta Zoli, aki hitét azóta is nap mint nap megéli: "Folyamatosan imádkozom Istenhez. Olvasom és tanulmányozom a Bibliát. Istentiszteletre járok, ami nagyon fontos egy hívő számára, hiszen hallja a prédikált Igét, és az megerősíti őt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK