Vágólapra másolva!
A Győri ETO FC-től szombat este elszenvedett vereséget követően a sorozatos rossz eredmények miatt Marius Vizer, az FC Sopron többségi tulajdonosa menesztette Csank János vezetőedzőt, egyben pedig Selymes Tibort kérte fel a szakvezetői teendők ellátásával. Az együttműködés véglegesítésére az őszi szezon végén kerülhet sor, abban az esetben ha a Selymes Tibor, Szántó Csaba edzőpáros által dirigált alakulat a középmezőnyben stabilizálja helyzetét a bajnokságban.

Az FC Sopron az első hat forduló során egy győzelmet aratott, egy döntetlent ért el, négyszer pedig kikapott.

A válást Csank János a következőképpen kommentálta: "A csapatépítésre nyáron rendelkezésre álló idő rövidsége miatt sajnos nem tudtunk eredményesebbek lenni. Ilyen helyzetben általában az edzőt szokták "elővenni". Ez most is így történt... A válás abszolút korrekt körülmények között zajlott le, a szerződésemet közös megegyezéssel írásban is felbontottuk. Sajnálom, hogy a jövőben már csak szurkolni tudok az FC Sopronnak, ebben a klubban ugyanis minden szempontból jól éreztem magam".

Az új szakvezető, Selymes Tibor 1970-ben született a Székelyföldön, Hargita megyében. Baloldali védőként Brassóban kezdte játékospályafutását, majd tehetségére felfigyelve 1990-ben igazolta le a Dinamo Bucuresti. A fővárosi csapattól került a román válogatottba, amelyben 49 alkalommal lépett pályára olyan társakkal, mint Hagi, Popescu, Lupescu, Munteanu, Dumitrescu.

Az 1994-es vb-n, az 1996-os Eb-n és a 1998-as vb-n szereplő román nemzeti tizenegy alapembere volt. 1993-tól a belga élvonalban játszott, a Cercle Brugge, az Anderlecht, majd a Standard Liege csapataiban összesen 184 első osztályú mérkőzésen lépett pályára. 2001-ben az akkor még első osztályú Haladás igazolta le, majd két évet töltött Debrecenben. Pályafutását végül tavaly az AEL Limasszolban fejezte be. A jelenleg UEFA "A" licenccel rendelkező szakvezető - a pro licences tanfolyamot idén kezdi el - első élvonalbeli edzői megbízatása lesz az FC Sopron irányítása.

"Óriási kihívás a soproni csapat vezetése. A rám bízott feladnak igyekszem maximálisan megfelelni, de ez csak úgy sikerülhet, ha a csapatban is partnerekre találok. A legfontosabb a futballban a nézők kiszolgálása, tapasztalataim szerint Sopronban szeretik a focit, jó közönség van, persze ez, mint mindenhol, eredményfüggő. A csapatban vannak tehetséges játékosok, a jelenlegi helyezés nincs szinkronban a képességekkel. Meggyőződésem, hogy sok munkával, kellő agresszivitással és koncentrálással elindulunk felfelé a tabellán" - nyilatkozott Selymes.

Csank menesztése már a második váltás a Borsodi Ligában, csütörtökön ugyanis Gálhidi Györgynek köszönték meg az addigi munkát a Diósgyőri VTK vezetői, akik aztán szóban megállapodtak Zoran Kunticcsal.