Vágólapra másolva!
Ahogy hetekkel korábban a Pápa ellen 3-0-ról, úgy vasárnap az MTK ellen 2-0-ról sem tudott nyerni a Ferencváros labdarúgócsapata, amely a Hungária körúton 2-2-es döntetlent ért el a kék-fehérek ellen a Borsodi Liga 6. fordulójának zárómérkőzésén.

Borsodi Liga, 6. forduló
MTK-Hungária - Ferencváros 2-2 (0-2)
Hungária körút, 3000 néző
v.: Szabó Zs.
MTK-Hungária: Végh - Horváth, Lambulic, Balogh B., Pollák - Bori, Jezdimirovic (Urbán, a szünetben), Zabos, Czvitkovics (Illés, 72.) - Hrepka (Selei, 78.), Kanta
Ferencváros: Szűcs - Szálkai (Béress, 82.), Budovinszky (Erős G., 42.), Botis - Szalai (Jovánczai, 65.), Lipcsei, Takács, Csepregi, Tőzsér - Rósa D., Laczkó
gól: Hrepka (56.), Kanta (59., büntetőből), illetve Tőzsér (37.), Rósa D. (39., büntetőből)
sárga lap: Balogh B. (40.), Hrepka (76.), illetve Lipcsei (18.), Rósa D. (73.)

Elég régen rendeztek olyan örökrangadót a magyar labdarúgó-bajnokságban, amelyen az MTK, illetve a Ferencváros együttesét 14 hely választotta el egymástól a tabellán. A Borsodi Liga 6. fordulójában ez történt: a forduló előtt listavezető MTK ugyanis a 15. helyen szerénykedő városi riválist látta vendégül.

A korábbi 193 örökrangadón 77 FTC-győzelem és 74 MTK-siker mellett 42-szer adták döntetlenre a meccset a csapatok.

A komoly problémákkal küszködő zöldek helyzetét nehezítette, hogy László Csaba vezetőedző nem számíthatott három rutinos emberére a védelemben. A sérült Bognár és Tímár mellett Balog eltiltás miatt nem léphetett pályára, helyén Szálkai Zsolt élete első élvonalbeli meccsét vívhatta.

A 3. percben Rósa Dénes próbálkozott először lövéssel, de Végh könnyedén védett. A 8. percben az MTK is megvillant: Jezdimirovic agresszív labdaszerzését követően Czvitkovics került helyzetbe, de jobbról, éles szögből az oldalhálót találta el.

Jobbára a mezőnymunka dominált, az MTK rövidpasszos játékkal próbált eljutni a vendégek kapujáig, veszélyesebbnek is tűntek ezek az akciók, mint a másik oldalon Rósa Dénes reménytelen csatája és kézimunkája a védőkkel.

A 20. percben egy jobb oldali beadásra Szűcs nem a legtökéletesebben vetődött ki, ujjheggyel ugyan odébb paskolta a labdát, szerencséjére Pollák jobbal nem az üres kapuba, hanem az égbe lőtt. Öt perccel később ismét Czvitkovics villant, 25 méteres szabadrúgása a sorfal között utat talált, de Szűcs védett.

A 29. percben végre láthattak a nézők Fradi-helyzetet is: Rósa balról középre emelt egy szabadrúgást, Botis messziről érkezve, 10 méterről pont a középen álló Végh kezeibe fejelt. Egy perccel később Szűcs egészen elképesztő bravúrral hárította Hrepka öt méteres pörgetését. A 33. percben Tőzsér saját tizenhatosán belül Czvitkovicshoz passzolt, a középpályás azonban a Fradi kapujának bal felső sarka mellé csavart.

A bő félóra játéka láttán mindenképpen váratlanul szerzett vezetést a Fradi. A 37. percben Lambulic labdavesztését követően Tőzsér tört kapura, szöktette Rósát, aki a 16-os bal oldaláról középre játszott, az érkező Tőzsér pedig egyből a kapu közepébe bombázott (0-1). Két perccel később ismét Rósa Dénes vált főszereplővé: Balogh (a játékvezető szerint) szabálytalanul szerelte Szalait a büntetőterületen belül, a 11-est Rósa pedig magabiztosan vágta a bal alsó sarokba (0-2). A hajrában vállsérülést szenvedett Budovinszky, akit hordágyon kellett elvinni, helyére Erős állt.

A szünetben Garami József is belenyúlt csapat összeállításába, Jezdimirovic helyét Urbán foglalta el, az 50. percben mégis újabb Fradi-lehetőség maradt ki: Szalai elől a gólvonalról kanalazta ki a labdát Pollák.

Amilyen váratlanul estek a Fradi-gólok, olyan meglepő módon szépített az MTK. Az 56. percben Hrepka ezúttal Botist előzte meg egy középre lőtt labdára rajtolva, s okosan a kapuba pörgetett (1-2). Egy perc sem telt el, Szabó Zsolt egalizált a megadott büntetők területén is: Kanta József számára nem okozott lelkiismereti kérdést, hogy a bal alsó sarokba bombázzon (2-2).

A 69. percben ismét a Ferencváros pillanatai következtek: előbb Erős labdája csattant a kapufán, majd a bevetődő Szálkai fejesét védte bravúrral Végh.

A hajrára mindegyik oldal próbált erősíteni, a hazaiaknál érkezett Illés, a vendégeknél Jovánczai, de az eredmény már nem változott. Az MTK megtartotta veretlenségét (noha a bajnokság élére a Fehérvár állt), míg a Ferencváros a hatodik forduló után sem tudott még nyerni az idei szezon során.

László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője: "Szerintem nagyon jó mérkőzést láttunk két fiatal csapattól. Csak magunkat hibáztathatjuk megint, s csalódott vagyok egy-két játékos miatt. El kell fogadnunk, hogy a fiatal csapatnál a tapasztalatlanság mindig hátrány. A tabella nem adja vissza azt, amire ez a csapat képes. Szeretném folytatni a munkát, szereplésünk nem edzőkérdés-függő."

Garami József, az MTK szakvezetője: "Az első félidőben érthetetlenül gyengén futballoztunk, másrészt a Fradi is nagyon jól megszervezte a játékot. Annak örülök, hogy a második játékrészben tudtunk fordítani."