Vágólapra másolva!
A nemzetközi kupákban ezúttal ugyan nem rendeztek fordulót, de ennek ellenére a legtöbb országban szerdán is pályára léptek a csapatok, hiszen Európában több helyen is hétközi játéknapra került sor. Álomcsapatunkba is csak egy olyan játékos fért be, akinek csak egy bajnokija volt a múlt héten, a Blackburn szélsője, Morten Gamst Pedersen azonban a Manchester United elleni duplájával egy meccsen is tett annyit, hogy beférjen a gárdába.
Fabien Cool (francia, AJ Auxerre): Az auxerre-i együttes a jelek szerint Guy Roux nélkül is ott lehet a francia bajnokság élvonalában, hiszen a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte, és így ott van az élmezőnyben. A csapat kapusa, Cool különösen a Metz elleni idegenbeli találkozón remekelt, itt 7,5-ös osztályzatot kapott a LÉquipe-től, de a Sochaux ellen is bemutatott pár parádés védést.
Massimo Oddo (olasz, Lazio): A római együttes a hétközi fordulóban sima 2-0-s vereséget szenvedett az AC Milantól, majd a hét végén a Palermo ellen is kétgólos hátrányba került, de ezt a meccset sikerült megfordítania. Oddo már a milánóiak ellen is csapata legjobbja volt, és a jobbhátvéd a Palermo ellen is remekül futballozott.Karim Hagui (tunéziai, RC Strasbourg): Az elzászi gárda az elmúlt héten két meccsem csak egy pontot szerzett, de ez legkevésbé a tunéziai középhátvéden múlt. Hagui az Ajaccio elleni, gól nélküli döntetlenre végződött összecsapáson a mezőny legjobbja volt, majd a Toulouse ellen a csatárok helyett is dolgozott, hiszen két gólt szerzett, ám csapata így is vereséget szenvedett.Walter Samuel (argentin, FC Internazionale): Az argentin bekk csak a negyedik fordulóban mutatkozhatott be a Serie A-ban a milánói gárdában a szuperkupában összeszedett eltiltása miatt, ám debütálása jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen a Chievo Verona ellen győztes gólt fejelt, és akárcsak azt a meccset, a Fiorentina ellen rangadót is kapott gól nélkül abszolválta az Inter.Mário Andrés Pernía (argentin, Getafe): A Primera División legnagyobb meglepetése a Getafe jó szereplése, a madridi kiscsapat ott van a közvetlen élmezőnyben a bajnokságban. A Mallorca elleni hazai döntetlen után az Atlético Madrid elleni győzelem kifejezetten bravúr volt a gárdától, és ezt a diadalt az argentin balhátvéd, Pernía szabadrúgásgólja hozta meg a csapatnak.
Franck Ribéry (francia, Olympiqque Marseille): Az OM lassan, de biztosan egyre feljebb kapaszkodik a tabellán a Ligue 1-ben. A múlt heti első bajnokiját ugyan elveszítette a Toulouse ellen, de Ribéry itt is a jobbak közé tartozott, majd a Metz elleni találkozón a mezőny legjobbjának bizonyult, egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.Patrick Vieira (francia, Juventus FC): Amikor a torinóiak megvették a gall középpályást az Arsenaltól, aligha gondolták, hogy öt forduló után ő fogja vezetni a házi góllövőlistát, de a jelek szerint Vieira a Juvében megtalálta góllövő cipőjét. A múlt héten mindkét találkozón ő szerezte a mindent eldöntő találatot, az Udinese és a Parma ellen is eredményes volt.Rafael van der Vaart (holland, Hamburger SV): A fiatal középpályást már évek óta nagy tehetségnek tartották Hollandiában, de úgy tűnt, hogy az örök ígéret skatulyájából nem tud kitörni. A jelek szerint azonban a Németországba igazolás jót tett neki, és a HSV-ban kimagaslóan futballozik: a múlt héten a Stuttgart és a Bayern München elleni meccsen is eredményes volt, a hamburgiak pedig ezzel feljöttek a második helyre a tabellán.Morten Gamst Pedersen (norvég, Blackburn Rovers): Nem sok jót ígért a Blackburn számára a Manchester United elleni idegenbeli bajnoki, hiszen a Rovers a legutóbbi négy találkozóján képtelen volt betalálni - az Old Traffordon azonban a balszélső Pedersen két gólt is szerzett, és vezérletével a csapat 2-1-re megverte a Vörös Ördögöket.
David Villa (spanyol, Valencia CF): A Primera División egyelőre meglehetősen kiegyensúlyozottan alakul, és a Valencia ott van az élmezőnyben - a góllövőlistát pedig holtversenyben a nyáron igazolt támadó, Villa vezeti. A csatár a Barcelona ellen idegenben vágott két találatot, majd a Real Sociedad ellen győztes gólt ért el.Fernando Baiano (brazil, Celta Vigo): Öt forduló után az újonc vigói együttes vezeti a spanyol pontvadászatot, és ez nagy részben a brazil csatár góljainak köszönhető, aki a múlt héten is alaposan kitett magáért. A Villarreal elleni idegenbeli találkozón ő szerezte csapata mindkét gólját, és a Sevilla FC ellen is betalált.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.