Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája második fordulójában az A csoportban a Bayern München a hétvégi, Hamburg elleni vereségét a Bruges ellen feledtetné, míg Korsós György és a Rapid az olasz bajnokságban ötből ötöt nyerő Juventus vendége lesz. A B jelű négyesben az Arsenalra komoly erőpróba vár az Ajax otthonában, az újonc svájci Thun a Sparta Praha ellen próbálja megszerezni első pontját. A játéknap rangadóját Barcelonában játsszák, ahol a katalánok az Udinesét fogadják, Athénban pedig a Panathinaikosz Torghelle Sándor segítségével gyűrheti le a Werder Brement. A negyedik négyesben a Manchester a Benficával, a spanyol bajnokságban magára találó Villarreal pedig a Lille-lel meccsel.

A BL első körében győztes bajorok a hétvégén 2-0-ra kikaptak a Hamburger SV otthonában, s ezzel megszakadt 15 meccsen át tartó bajnoki sikerszériájuk. A csapat az első félidőben mutatott játéknál rosszabbat talán nem is produkálhatott volna, s a gárda tagjai azóta fogadkoznak: az európai porondon kárpótolják szurkolóikat.

Egy esetleges második győzelem jelentősen megkönnyítené a Bayern további dolgát a csoportban. A belga bajnok ellen egyértelműen a hazaiak a favoritok, ráadásul visszatér karmesterük, a bokasérüléséből felépült Michael Ballack is, aki az első, bécsi találkozón még nem játszhatott.

A csoport másik összecsapásán a Serie A-ban eddig százszázalékos Juventus Korsós György csapatát, a Rapid Wient fogadja. A nagyobb tudás mellett a statisztika is az olaszok győzelmét ígéri, a torinói alakulat ugyanis utóbbi öt hazai BL-mérkőzésén nem kapott gólt, és saját közönsége előtt eddig minden alkalommal legyőzte osztrák riválisát a nemzetközi porondon. A bécsiek még soha nem nyertek Olaszországban, s eddigi nyolc látogatásukból hétszer vesztesen hagyták el a pályát.

A B jelű négyes rangadóján a Premier League-ben eddig igencsak rapszodikus teljesítményt nyújtó Arsenal az Ajax Amsterdam otthonában szerepel.

Bár a sérülések sújtotta Ágyúsok jelenleg vezetik a csoportot, a keddi meccsre nem túl jó előjelekkel érkeznek, hiszen a hétvégi bajnoki fordulóban csupán egy gól nélküli döntetlenre voltak képesek az újonc West Ham United vendégeként.

Az Ajax a Roda elleni 4-1-es sikerrel hangolt a párharcra, s hazai pályán minden bizonnyal győzelemre tör majd. A kvartett másik meccsén a svájci Thun és az első játéknapon az amszterdamiakkal döntetlent játszó Sparta Praha találkozik egymással.

Bergkampot ünnepli az Arsenal-táborhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/20050915ferguson.html?pIdx=1