Vágólapra másolva!
A szerdai Bajnokok Ligája-játéknap rangadójának beharangozott Liverpool-Chelsea találkozó gól nélküli döntetlenre végződött, míg a G csoport másik meccsén a Betis idegenben verte 1-0-ra az Anderlechtet. A Schalke-Milan találkozó egy villámgyors Seedorf-gólt és 2-2-es végeredményt hozott, ugyanebben a kvartettben (E) a Fenerbache könnyedén nyert a megfogyatkozott PSV ellen. Az F jelű négyesben a Lyon Norvégiában, a Real Madrid pedig a spanyol fővárosban diadalmaskodott egy góllal a Rosenborg, illetőleg az Olimpiakosz felett. A pozsonyi Artmedia Petrzalka nagy meglepetésre 0-2-ről fordított Portóban, az Inter viszont érvényesítette a papírformát a skót bajnokságban is botladozó Rangers ellen.

Bajnokok Ligája, 2. forduló:
E csoport:
Schalke 04 (német) - AC Milan (olasz) 2-2 (0-0)
Schalke: Rost - Rafinha, Bordon, Rodriguez, Krstajic - Poulsen (Bajramovic, 85.)- Ernst (Hamit Altintop, 68.), Kobiasvili - Lincoln - Kuranyi (Sand, 74.), Larsen.
Milan: Dida - Cafú (Stam, 77.), Nesta, Maldini, Kaladze - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká (Ruí Costa, 74.) - Gilardino (Vieri, 71.), Sevcsenko.
gól: Larsen (3.), Altintop (70.), illetve Seedorf (1.), Sevcsenko (59.)

Gelsenkirchenben már a 22. másodpercben vezetést szerzett a Milan, Kaladze, Kaká és Seedorf háromszögezett, majd a holland 30 méterről kapura lőtt, és Rost kapus közreműködésével a bal sarokban kötött ki a labda. A gólszerző duplán örülhetett, ugyanis ez volt a századik mérkőzése a legrangosabb európai kupasorozatban.

Két perc múlva egyenlített a Schalke, Lincoln lövése Nestán pattant meg, középen pedig Larsen reagált a leggyorsabban, és közelről a kapu közepébe bólintott. A második félidőben is a piros-feketék kerültek előnybe, Maldini remek egyéni alakítás után jól tekert középre, ahol Sevcsenko erős fejesébe csak beleérni tudott Rost. A végeredményt a csereként pályára lépő Hamit Altintop állította be, aki Seedorfhoz hasonlóan távoli bombából akasztott nagy gólt a Milan kapujának jobb oldalába.

Fenerbahce (török) - PSV Eindhoven (holland) 3-0 (1-0)
Fenerbahce: Volkan - Önder, Aurelio, Luciano, Ümit - Serkan, Alex (Kemal, 93.), Appiah, Marcio Nobre (Mehmet , 92.) - Selcuk, Anelka.
PSV: Gomes - Lucius (Ferreyra, 54.), Ooijer, Simons, Alex - Afellay, Addo, Cocu - Beasley, Vennegoor of Hesselink, Farfán.
gól: Alex (40. - 11-esből, 68.). Appiah (92.)
piros lap:
Vennegoor of Hesselink (45., PSV)

Isztambulban a PSV-t a Schalke ellen győztes gólt szerző Vennegoor of Hesselink hozta nehéz helyzetbe, a csatár a tizenhatoson belül kezezett, Alex pedig a bal felsőbe rakta a büntetőt. Öt perccel később Vennegoor of Hesselink egy lerántás miatt begyűjtötte a második sárga lapját, azaz tíz emberrel folytatták a hollandok.

A második játékrész közepén ismét Alexet ünnepelte a publikum, a brazil karmester Anelka passzát bólintotta a kapuba, igaz, Gomez sem állt a helyzet magaslatán, majd a hosszabbításban Alex sarkazása után Appiah spiccelt a bal sarokba, kialakítva a 3-0-s végeredményt.