Egyedi cipőt ad Gerának a Nike

2005.10.07. 9:10

HVG (2005. június 23.)

Gera Zoltán csütörtökön - összegében - magyarországi csúcsot jelentő szerződést kötött a Nike hazai forgalmazójával. A West Bromwich Albion labdarúgója ezentúl a lábára "öntött" stoplisban rúghatja a gólokat.

A megállapodás anyagi oldala titkos. A válogatott futballista tájékoztatóján azt mondta, hogy már ismeri a cég termékét, a Mercurial Vaport, így nem érheti kellemetlen meglepetés.

"Kell egy kis idő, amíg a cipő felveszi a láb formáját, de utána az ember már le sem tudja és nem is akarja levenni" - jegyezte meg a válogatott csapatkapitánya.

Gera egyébként kettős érzésekkel tölti szabadságát. Annak örül, hogy kilenc napos plusz pihenőt kapott Bryan Robson vezetőedzőtől, mert ez mutatja, hogy jónak értékelte a szakember az elmúlt szezonban nyújtott teljesítményét.

"De már mehetnékem van, szívesen elkezdeném a keményebb felkészülést. A szünetre egyébként a csapat valamennyi játékosa egyéni edzéstervet kapott, így én is, ennek alapján végzem feladataimat Magyarországon" - mondta a támadó.

A West Bromwich Albion a csütörtöki délben megtartott sorsolás szerint augusztus 13-án a Manchester City vendégeként kezdi az angol bajnokságot, így erősen kétséges, hogy a magyar klasszis szerepelhet a Puskás Ferenc All Stars nevű gárdában a Real Madrid elleni augusztus 14-i budapesti barátságos meccsen.

"Szívem szerint a Real és az argentin válogatott ellen is pályára lépnék, kérdés, hogy lesz-e erre lehetőségem" - mondta Gera. A játékos a sajtótájékoztatón pályára is lépett, 2x10 perces találkozón focizott a Kontyfa utcai általános iskola 10-14 éves tanulóival.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK