Vágólapra másolva!
A tavalyi magyar bajnok és kupagyőztes Colorspectrum Aramis ezen a héten három találkozón szerepel a futsal UEFA-kupa selejtezőjében, az FTC népligeti sportcsarnokában. Soós Ferenc vezetőedző csapata hétfő este a ciprusi, kedden az örmény bajnok ellen lép pályára, a csütörtöki találkozón pedig a tavalyi UEFA-kupa-döntős portugál bajnok Benfica lesz az ellenfél. A belépés ingyenes a meccsekre, s ha valaki netán lemarad a gólokról, a meccsek másnapján megnézheti azokat az [origo]-n.

A budafoki együttes az elmúlt idényben a bajnokságot és a kupát is megnyerte, s így vívta ki a jogot, hogy a futsal UEFA-kupa selejtezőjében indulhasson. A magyar bajnokot a harmadik csoportba sorolták, ahol az örmény Tal Grig Jerevan, a ciprusi Ararat Nicosia és a portugál SL Benfica lesz az ellenfele. Az összecsapásokat a népligeti sportcsarnokban bonyolítják le hétfőtől csütörtökig.

Az Aramis elsőként - hétfőn 19 órakor - Ciprus kimagaslóan legjobb csapatával, a légiósokkal megerősített Ararat Nicosiával méri össze erejét, kedden pedig azzal a Jerevannal meccsel, amelyben Európa legjobb góllövője, az aranycipős Armen Gyulambaryan is futsalozik.

A legnagyobb érdeklődés a lisszaboni sztárcsapat fellépését kíséri, a Benfica ugyanis kitűnő játékerőt képvisel, tavaly döntőt játszott az UEFA-kupában. Az előző idény óta kissé meggyengült Aramisnak bravúr kellene a továbbjutáshoz, hiszen csak a csoportelső kvalifikálja magát a következő körbe, ám ha az első két meccsét hozza, csütörtökön talán meglepheti a luzitán együttest.

A gárda vezetőedzője, Soós Ferenc optimistán várja a kupameccseket: "A játékosok roppant komolyan vették a felkészülés időszakát, ezúttal még több edzéssel készültünk az előttünk álló feladatra. Két meghatározó válogatott játékos, az Eb-n is részt vett Frank Tamás, valamint Szabó Zoltán sérüléssel bajlódik" - mondta az mlsz.hu-nak a szakvezető.

Szintén nem lép pályára Balázs Zoltán, a kontinens legjobbjának választott kapus, akinek külföldi szerződése kútba esett, az Aramis vezetőivel pedig nem sikerült megállapodnia, így a remek játékos jelenleg csapat nélkül van.

UEFA-kupa, a 3. csoport programja:
október 10., hétfő:
SL Benfica (portugál) - Tal Grig Jerevan (örmény) 17 ó
Colorspectrum Aramis - Ararat Nicosia (ciprusi) 19 ó

október 11., kedd:
Ararat Nicosia - SL Benfica 17 ó
Colorspectrum Aramis - Tal Grig Jerevan 19 ó

október 13., csütörtök:
Tal Grig Jerevan - Ararat Nicosia 17 ó
Colorspectrum Aramis - SL Benfica 19 ó

A kétszer 20 perces mérkőzések előtt 15 órától tízéves gyerekek lépnek pályára a népligeti csarnokban, a fiatalok egy négycsapatos tornán vesznek részt a kupameccsek előtt.