Vágólapra másolva!
A Colorspectrum Aramis 3-3-as döntetlent játszott az örmény Tal Grig Jerevánnal a Ferencváros népligeti csarnokában zajló futsal UEFA-kupa-selejtező második napján, így a továbbjutás a budafokiak csütörtöki, Benfica elleni találkozóján dől el. A portugál sztárcsapat az első fordulóban aratott sovány győzelme után kedden már magabiztosabb játékkal 5-0-ra verte a ciprusi Ararat Nicosiát. Tekintse meg az Aramis első két kupameccsének a góljait!

Futsal UEFA-kupa, harmadik csoport, második forduló:
Colorspectrum Aramis - Tal Grig Jereván (örmény) 3-3 (1-2) (videoösszefoglaló)
vezette: Babak Gulijev (azeri), Bajan Alexandru (román), Anton Averjanov (orosz), Nyekita Dezső (magyar)
Aramis: Komáromi - Nagy G., Frank T., Szabó Z., Mészáros. Csere: Csernai, Sivák, Baki, Fogarasi, Camin, Kiss A. Edző: Soós Ferenc.
Tal Grig: Pogosjan - Danieljan, Gyulambarjan, Sahakjan, Niazjan. Csere: Sanazarjan, Abazjan, Devdarjanaj, Osepasvili, Kapukranjan, Mesropjan. Edző: Ruben Nazaretjan.
gól: Szabó Z., Nagy G., Camin, illetve Sahakjan (2), Kapukranjan.

Nagyon jól kezdett az Aramis, hiszen már a harmadik másodpercben megszerezhette volna a vezetést: Mészáros Zsolt egy remek kezdésvariáció után már csak a kapussal állt szemben, ám lövését védte Pogosjan. Nem kellett azonban sokáig várni a hazai gólra: Szabó Zoltán végezhetett el 10 méterről szabadrúgást, és a labdát nagy erővel a kapu bal oldalába bombázta (1-0).

Az előző napinál sokkal jobban játszott az Aramis első sora, ám nem így a második. Egyre többet volt a jereváni csapatnál a labda, amely gólt mégis egy kontra után szerzett (1-1). Ezután még inkább fölénybe kerültek az örmények: a Tal Grig ritkuló hajú játékosa, Sahakjan az alapvonalig cselezte magát, majd újabb két védő mellett is elment, lőtt, a rövid saroknál álló - a tornán eddig amúgy remeklő - Komáromi kapus pedig olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy azt szinte a saját kapujába dobta (1-2).

A második játékrészt az Aramis ifisora kezdte, de Soós Ferenc edző hamar belátta, hogy ők ma nem tudnak segíteni a csapaton, így a szakvezető hamar átállt az idősebb, rutinosabb játékosok szerepeltetésére. Nagy Gáborék meg is hálálták a bizalmat. Szebbnél szebb támadásokat vezettek, az örmény hálóőrnek sokszor Fortuna kezét is fognia kellett, hogy megóvja kapuját a góltól. Beszorultak a vendégek a kapujuk elé, de onnan indulva nagyon veszélyes kontratámadásokat vezettek, amelyek könnyen góllá is érhettek volna. Egyre nagyobb lett a nyomás a pirosmezes védőkön, és sokszor csak szabálytalanul tudták megállítani a hazaiakat. Aztán egy hat méterről elvégzett közvetett szabadrúgást Frank Tamás cselesen Nagy Gábor elé tolt, akinek a lövése megtalálta az utat a hálóig a tömörülő védők között (2-2).

Az Aramis egyre inkább játékba lendült, és egy újabb pontrúgás (sarokrúgás) után a kaputól fél méterre helyezkedő Camin Róbert "közkívánatra" gólt lőtt (3-2). Ekkor az örmény edző lecserélte a kapust és mezőnyjátékost hozott be helyette. Már csak hat másodperc volt hátra a mérkőzésből, amikor a vendégek egy oldalberúgást követően, kisebb labdajáratás után kapura lőttek, amit Komáromi hárított, ám a kipattanót az érkező örmény csatár könnyedén a hálóba passzolta (3-3).

Ekkor kisebb botrány tört ki. A hazaiak az időmérő játékvezetőtől azt kérték számon, miért nem indította újra idejében az órát, hiszen akkor az örmény gól nem születhetett volna meg. Az Aramis vezetősége a befejezés után videofelvételre hivatkozva az óváson gondolkodott, de végül nem talált olyan képet, amelyen látszik, hogy elindították-e az órát vagy sem az utolsó másodpercekben.

A döntetlen azt jelenti, hogy csütörtökön a budafoki egyletnek a továbbjutáshoz le kell győznie a Benficát, s mindez a luzitánokat formáját elnézve nem tűnik lehetetlen küldetésnek.

A nap másik találkozóján:
AGBU Ararat Nicosia - SL Benfica 0-5 (0-2)
gól:
José Lima (2), Pereira, Miguel Almeida, Bernardo

A torna állása:
1. Benfica 6 pont
2. Colorspectrum Aramis 4
3. Tal Grig Jerevan 1
4. Ararat Nicosia 0.

A további program:
október 13., csütörtök:
Tal Grig Jereván - Ararat Nicosia 17 ó
Colorspectrum Aramis - SL Benfica 19 ó
(A mérkőzésekre a belépés ingyenes.)

[origo] / futsal.hu