Vágólapra másolva!
A hétvégi, Schalke 04 elleni bajnoki csata után ismét nehéz feladat előtt áll a Bayern München, amely kedden a Juventust fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának rangadóján.

A szezont kitűnően kezdő német csapat az utóbbi időben gyengébben teljesít, és szombati döntetlenje után visszacsúszott a bajnoki tabella második helyére. A visszaesés okait elsősorban Michael Ballack időleges kiesésével és Roy Makaay formahanyatlásával magyarázzák a szakemberek. Éppen ezért volt örömteli Felix Magath vezetőedző számára, hogy a Schalke ellen Ballack újra játszhatott.

"Nem várhatjuk, hogy rögtön az első meccsén régi formáját hozza, mégis remélem, a Juve ellen Michael igazi vezére lesz a csapatnak" - mondta a játékosról a tréner, majd a hosszú ideje gólképtelen holland csatárára is kitért: "Minden támadó életében vannak ilyen szakaszok."

A müncheni találkozó esélyesének - Ballack visszatérése ellenére is - a Juventus nevezhető. A torinói együttes szenzációs formában van, a szezon során még pontot sem veszített, a Serie A-ban hét, míg a BL-ben két győztes összecsapás van a háta mögött. Az olasz gárda trénerének, Fabio Capellónak ráadásul szinte csak kellemes gondjai vannak, hiszen a rengeteget bírált Alessandro Del Piero egyre jobb formába lendül - szombaton ő szerezte a csapat győztes gólját a Messina ellen -, így a szakember törheti a fejét, hogy csatárai közül kit hagyjon ki a keddi kezdő 11-ből.

Az egyetlen problémát a francia válogatottban egy hete megsérült Patrick Vieira állapota jelenti az edző számára, ám valószínűleg a védekező középpályás vállalni tudja a játékot. A két csapat a legutóbbi szezonban is egy csoportba került, s akkor a Juventus idegenben és hazai pályán is 1-0-ra verte a bajorokat.

A csoport másik találkozóján a két pont nélküli együttes, a Korsós Györggyel felálló osztrák Rapid Wien és a belga FC Bruges csap össze Bécsben.

A B jelű négyesben az eddig százszázalékos Arsenal a Sparta Prahához látogat és szurkolói reményei szerint feledteti majd a Premier League-ben szombaton, a kiesőjelölt West Bromwich Albiontól elszenvedett vereséget. A kvartett másik összecsapásán a meglepetésre jelenleg második helyen álló svájci FC Thun a holland Ajax Amsterdam vendége lesz kedden.