Vágólapra másolva!
A Barcelona támadó középpályása, a brazil származású, ám portugál válogatott Deco a minap úgy nyilatkozott, hogy a katalán sztárcsapat a Camp Nou rossz talaja miatt szerepel idén a vártnál gyengébben. A gárda trénere, Frank Rijkaard megdorgálta játékosát, mondván: ha rossz a gyep, az mindkét csapatnak ugyanolyan rossz.

A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona jelenleg csak hatodik a Primera División táblázatán, mivel az eddigi hét találkozó közül mindössze kettőt nyertek meg Ronaldinhóék (egyszer kikaptak, négyszer pedig remiztek). A csapat játékmestere, Deco szerint a gyengébb szereplés (a Valencia és a Zaragoza is pontot lopott a Camp Nouból) azzal magyarázható, hogy a barcelonai futballszentély gyeptéglái igen rossz állapotban vannak.

Az együttes szakvezetője, Frank Rijkaard reagált Deco kritikájára, részben egyet is értett vele: "A pálya valóban nincsen jó állapotban. A minap beszéltem az illetékesekkel, s a klub már dolgozik a probléma orvoslásán" - jelentette ki a holland edző, hozzátéve: Deco érveit nem tudja megérteni, hiszen az ellenfeleknek is meg kell birkózniuk a hepehupás talajjal, nem csak a Barcelona futballistáinak.

"A gyep minőségével nem lehet okolni semmit, hiszen a riválist is ugyanazok a körülmények fogadják" - szögezte le Rijkaard.