Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albion - amelyben ezúttal nem játszott a múlt héten újabb kézműtéten átesett Gera Zoltán - szombaton óriási meglepetésre 2-1-re legyőzte a tavalyi ezüstérmes Arsenalt. A birminghami egyesület a három pont begyűjtésével elmozdult a kiesőzónából, míg a londoni Ágyúsok igen nehéz helyzetbe kerültek - az idén még hibátlan, 9-0-s győzelmi mérleggel rendelkező Chelsea-nek már több mint kétszer annyi pontja van, mint Henryéknak. A WBA 32 év után tudta hazai pályán újra legyőzni az Arsenalt, s a meccs hőse a tavaly még a városi rivális Birmingham Cityben futballozó Darren Carter volt. A 21 esztendős középpályás csereként állt be, és egy bombagólt lőtt Jens Lehmann kapujába.

Carter az utóbbi napokban leginkább nyilatkozataival hívta fel magára a figyelmet, távozással fenyegetőzött, mivel Bryan Robson vezetőedző idén még csak kétszer küldte pályára a frissen igazolt fiatal futballistát. A középpályás ideje végül a 68. percben jött el, amikor a tavalyi év legjobb WBA-játékosának választott Wallwork helyére beküldte a mester, Carternek pedig 10 perc se kellett, és szépségdíjas góllal örvendeztette meg a hazai publikumot. Gera Zoltán csapattársa a Givemefootball.com-nak nyilatkozott.

- Ez volt a harmadik pályára lépése a West Bromban. Számított rá, hogy Bryan Robson épp most, az Arsenal ellen fogja bevetni?
- Beszéltem az edzővel a múlt héten, és biztosított róla, hogy bizalmat fog nekem szavazni. Amióta a Citytől nyáron ide igazoltam, azért dolgozom, hogy bekerüljek a csapatba, lám, most végre bizonyítottam. Most már csak rajtam múlik, hogy a jövőben is élek-e a lehetőséggel.

- Mennyiben befolyásolja a mostani siker a soron következő, Bolton elleni találkozót?
- Szükségünk volt nagyon erre a győzelemre, edzéseken beszéltünk is arról, hogy egy ilyen eredmény nagy lökést adhat a csapatnak, így a Bolton ellen is hasonló eredményt szeretnénk elérni.

- Mit gondol, az Arsenal ezzel a vereséggel megindul lefelé a lejtőn?
- Úgy vélem, az Arsenal a legkeményebb ellenfelek egyike, csak csúcsformában lehet felvenni vele a versenyt. Jelenleg mindenki a Chelsea-ről beszél, ám szerintem nem fog összeomlani az Arsenal, mivel remek csapat, amelyet tisztelni kell, és harcban lesz az első helyért.

- Hogyan született a gólja?
- A labda irányt változtatott és csavarodott is, mielőtt hozzám került, s amint felpattant, egy dologra koncentráltam, hogy kapura küldjem. Szerencsére jól eltaláltam, és a felső sarokban landolt a labda, bár Lehmann közel volt hozzá.

- Melyiket tartja élete legszebb góljának, ezt, vagy amelyik a Birmingham feljutását eredményezte?
- Amikor eljöttem a Citytől, azzal a gólomat is magam mögött hagytam. Nagyszerű pillanata volt a karrieremnek az a találat, ám célomnak tartottam, hogy még több hasonló élményt megéljek. Szerencsésnek tartom magam, hogy sok szép emlék fűz a futballhoz, de egy biztos, győztest gólt szerezni az Arsenal ellen, ezzel nagyon magasra tettem a lécet. Mindez még értékesebbé válhat, ha folytatjuk a sort, és még feljebb kúszunk a tabellán.

- Elég hosszú volt a sérültek listája az ellenfélnél.
- Igen, mondták is sokan, hogy 100 millió fontot ér a vendégek pályán kívüli csapata. Remek alkalmunk nyílt tehát arra, hogy éljünk a lehetőséggel, ám nem szabad elfelejteni, hogy így is megannyi nemzetközi sztár szerepelt a londoni együttesben. A szombaton nyújtott teljesítményünk viszont optimizussal tölthet el mindenkit, de még inkább a szurkolóinkat.