Vágólapra másolva!
Nagy csatát ígér a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójának keddi rangadója, a Bayern München-Juventus összecsapás, amelyen két egyaránt százszázalékos csapat lépett pályára a bajor fővárosban. A csatát végül a hazaiak 2-1-re nyerték, s lépéselőnybe kerültek a csoportban. Prágában öt hét után ismét pályára lépett az Arsenal csatára, Thierry Henry, aki két góljával nyerőembernek bizonyult. Torghelle Sándor 59 perc erejéig játszott a Panathinaikoszban, amely gól nélküli döntetlent ért el a Barcelonával szemben.

Bayern München (német) - Juventus (olasz) 2-1 (2-0)
Fussball Arena München
v.: Vasszarasz (görög)
Bayern: Kahn - Sagnol, Lúcio, Ismael, Lizarazu (Schweinsteiger, 30.) - Deisler, Demichelis, Zé Roberto - Ballack -Makaay, Santa Cruz (Scholl, 88.)
Juventus: Abbiati - Blasi (Chiellini, a szünetben), Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi (Del Piero, a szünetben), Emerson, Giannichedda, Nedved - Ibrahimovic, Trezeguet (Mutu, 66.)
gól: Deisler (31.), Demichelis (39.), illetve Ibrahimovic (90.)

Nem ismeretlen ellenfélként lépett pályára egymás ellen a Bayern München és a Juventus együttese, a Bajnokok Ligája-sorozatban a legutóbbi két találkozáskor 1-0-s olasz siker született, így volt miért visszavágnia Felix Magath együttesének.

A bajoroknál az angol válogatott középpályás, Hargreaves influenza miatt nem léphetett pályára, az ellenfélnél Patrick Vieira és Jonathan Zebina hiányzott. Ott volt viszont a kispadon Alessandro del Piero, aki pályafutása 100. nemzetközi kupameccsére készült.

A találkozót a Bayern kezdte határozottabban, a második percben Santa Cruz fejelt kapu fölé, majd Makaay hagyott ki nagy helyzetet. A 10. percben Ballack 23 méteres szabadrúgását Abbiati öklözte ki a mezőnybe.

A 21. percben Nedved végre jelezte, a Juventus is pályán van, bombája alig kerülte el az álmélkodó Kahn kapujának bal oldalát. a 26. percben újabb szabadrúgás borzolta a kedélyeket, Makaay 20 méteres bikázását Abbiati a gólvonalon megfogta, s bár a labda kicsúszott kesztyűi közül, a berobbanó védők azonnal takarítottak.

A 31. percben ismét hibázott Abbiati, s ez már gólt ért a Bayernnek. Deisler a 16-os jobb oldali vonalától élesen középre lőtte a labdát, amely a hokikapusként letérdelő olasz kapus lábszáráról vágódott a hálóba. Hatalmas potyagól! (1-0)

Nyolc perccel később növelte előnyét a Bayern: jobb oldali szögletrúgást követően az előrelopakodó Demichelis fejelte a labdát a jobb sarokba (2-0). Kiválóan játszott a Bayern, szemre tetszetős akciókat vezetett, Ballack egy ilyen végén jól fejelt, de Abbiati védett.

A félidőben Fabio Capello kettős cserére határozta el magát, érkezett Del Piero és Chiellini is, elpbbi az 57. percben egy életerős szabadrúgással mutatkozott be, Kanh kibokszolta a labdát. Válaszul Makaay lőtt kapásból, ballal a kapufa mellé, az ellentámadásból Trezeguet az oldalhálót választotta.

A 72. percben Schweinsteiger csavart volna a bal sarokba, Abbiati résen volt, ítz perccel később Makaay bombázott a léc fölé 25 méterről.

A 90. percben Ibrahimovic szépített (2-1), de ez csak szépségtapaszt jelentett. Összességében a Bayern megérdemelt győzelmet aratott, s továbbra is hibátlan az idei sorozatban.

Rapid Wien (osztrák) - FC Bruges (belga) 0-1 (0-0)
Bécs, Ernst Happel-stadion
v.: Dougal (skót)
Rapid: Payer - Dober (Martin Hiden, 54.), Valachovic, Bejbl (Martínez, 73.), Adamski - Hofmann, Korsós Gy., Hlinka, Ivanschitz - Kincl, Lawaree (Akagündüz, 73.)
Bruges: Butina - Vanaudenaerde, Spilar, Maertens (Englebert, 70.), Blondel - Vermant, Clement, Ivan Leko - Dufer (Roelandts, 91.), Portillo (Verheyen, 70.), Balaban
gól: Balaban (75.)

A csoport másik mérkőzésén a Bruges Balaban találatával megszerezte első győzelmét, a Korsós Györgyöt soraiban tudó Rapid továbbra is pont nélküli.