Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle elnöke, Paul Stapleton megerősítette: a 24 csapatos bajnokságban jelenleg 19. helyezett csapat magyar középpályása, Buzsáky Ákos iránt több élvonalbeli klub is érdeklődik. Az angol sajtó szerint a legkitartóbb kérő Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion.

Buzsáky Ákos előbb kölcsönben került Angliába a Bajnokok Ligája-győztes FC Portótól, s mivel a szigetországiak rendkívül elégedettek voltak vele, 250 ezer fontért végleg leigazolták. A Plymouth Argyle Bobby Williamson irányításával rosszul kezdte a 2005-2006-os idényt (nála Buzsáky alapember volt), s ezért előbb Jocky Scottot nevezték ki új edzőnek (ő nem igazán kedvelte a magyar középpályást), majd, mivel vele is döcögött a szekér, Tony Pullis ült le az eléggé "ingatag" plymouthi kispadra. Utóbbi szakvezető viszont kulcsszerepet szánt - a közben Lothar Matthäus által is "felfedezett" - futballistának, Buzsáky pedig élt is a lehetőséggel: utóbbi hat meccsén három gólt lőtt.

A 23 esztendős játékos tehetségére felfigyeltek a Premiershipben is, s nem kizárt, januárban konkrét ajánlat érkezik a Plymouth-vezetők asztalára. A Sky Sports információ szerint Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion akár egymillió fontot is kifizetne Buzsákyért, ám a másodosztályban nyüglődő gárdánál nem válnának meg szívesen tőle, hiszen sokat segíthet abban, hogy kivívja a bennmaradást a Plymouth (igaz, a magyar játékmester optimista: szerinte akár a tizedik helyet is elérheti együttese a pontok tekintetében valóban összesűrűsödött Championshipben).

Mindenesetre Paul Stapleton klubelnök nem tagadta, hogy érdeklődnek a középpályás iránt, csapatneveket - az angol sajtó szerint a West Hamnek is Buzsákyra fáj a foga - azonban nem említett: "Nem hallottam arról, hogy konkrétan a West Ham vagy a West Brom akarja-e szerződtetni Buzsákyt, ám azt tudom, hogy a legutóbbi hazai meccseinken több élvonalbeli klub képviselője is ott ült a lelátón, akik ráadásul a QPR elleni idegenbeli találkozónkat is megnézték."

Buzsákynak tehát nem rosszak az esélyei, az említett Queens Park Rangers elleni, 1-1-re végződött múlt keddi meccsen ugyanis hatalmas bombagólt szerzett, így nem csoda, hogy Stapleton elnök annyit még hozzáfűzött a nyilatkozatához: "Buzsáky nélkülözhetetlen tagja a csapatunknak."