Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga tizedik fordulójában először nyert idegenben az FTC, a zöld-fehérek Angyalföldről hozták el a három pontot. A REAC is emlékezetes fordulót zárt, a rákospalotaiak a Sopron ellen szerezték meg első győzelmüket az élvonalban. Az Újpest magabiztosan, 3-1-re verte a Pápát, amely így az utolsó helyre csúszott vissza, az MTK már nyögvenyelősen hozta a kötelezőt a Kaposvár ellen, mint már oly sokszor, ezúttal is Illés Béla volt a kék-fehérek megmentője. A Győr legyőzte a Zalaegerszeget a nyugati presztízsmeccsen, a Diósgyőr a hajrában szerezte meg a győztes gólt a Honvéd ellen, az újonc Tatabánya pedig sikeres pécsi túrán jutott túl.

Borsodi Liga, 10. forduló:
Rákospalotai EAC-FC Sopron 1-0 (0-0)
Budai II László Stadion, 1000 néző
v.: Makai
REAC: Szentpéteri - Földvári (Dinka, 52.), Nagy I G. (Virágh, 76.), Horváth G., Sallai - Kovács B. - Kapcsos, Török, Csopaki - Nyerges, Torma (Polonkai, a szünetben)
Sopron: Balogh - Hanák, Horváth A. (Signori, a szünetben), Ibric, Costisor - Bagoly, Demjén, Sifter, Cotan - Landerl (Csordás, 65.), Cigan (Fülöp, 57.)
gól: Nyerges (91., 11-esből)
sárga lap: Nagy I G. (43.), Virágh (77.), Horváth G. (81.), Polonkai (83.), Kovács B. (86.) illetve Cotan (41.)

14. perc: az előreívelt labda átszállt a hazai védelmen, Landerl törhetett vele kapura, de lövésébe Horváth bele tudott lépni.

51. perc: Polonkai remek ütemben kényszerítőzött Kapcsossal a 16-os előterében, a csereként beállt irányító óriási helyzetben, 6 méterről Baloghba lőtt.

53. perc: Signori vette át a labdát a hazai 16-oson belül, majd egy csellel elfektette a vele szemben álló védőt, jobblábas lövésébe azonban Nagy I G. belevetődött.

91. perc: Török cselezgetett a 16-oson belül, majd Ibric összerúgta a bokáját: a megítélt büntetőt Nyerges magabiztosan a kapu bal oldalába helyezte (1-0).

Az első félidő olyannyira nem hozott izgalmas játékot, hogy az egyetlen említésre méltó esemény az volt, amikor a két csapat futballistái kis híján összeverekedtek a kezdőkörben egy apró szabálytalanság miatt.

Selymes Tibor a vendégek szakvezetője a szünetben pályára küldte Giuseppe Signorit. A 37 éves olasz világsztár beállásával megélénkült a játék, de a lendület csak mintegy 20 percig tartott. A hazai gárda az utolsó pillanatban büntetőből megszerezte a győztes a gólt, a lefújást követően pedig Urbán Flórián, a REAC vezetőedzője eksztázisban rohant tanítványai közé ünnepelni.

(MTI)