Vágólapra másolva!

Fociligák: Owen duplázott, a Barca hengerelt

Már csupán egy olasz futballcsapat áll győzelem nélkül a Serie A-ban, a 10. fordulóban ugyanis a Messina idegenben, Leccében szerezte meg a három pontot, míg a Cagliari hiába játszott jól Firenzében, a Fiorentina a második félidőben megfordította a találkozót. A Gera Zoltánt sérülése miatt továbbra is nélkülöző WBA hazai pályán 3-0-ra kikapott a Newcastle-tól a Premier League-ben. Spanyolországban a korábbi éllovas Getafe a héten már másodszor kapott ki, ezúttal La Corunában, a címvédő Barcelona viszont remekelt: ötöt gurított a Real Sociedadnak.

Utoljára március 13-án tudott meccset nyerni a Cagliari labdarúgócsapata, az AS Roma elleni 3-0-s diadal óta 19 találkozót vívtak a szárdok, de 8 vereség mellett mindössze 11 döntetlenre futotta erejükből.

A Cagliari ezúttal Firenzében lépett pályára, s az első félidőben valóban remekül játszott. A 18. perc Suazo lőtt a hazai kapu mellé, öt perccel később azonban már nem hibázott a támadó. Di Loreto röviden adott haza, a hondurasi csatár lecsapott rá, elhúzta a labdát a másik hazai játékos, Dainelli mellett, majd 16 méterről úgy lőtt a kapu közepébe, hogy labda még érte Frey kapus kezét. (0-1).

A félidőben alapos fejmosást kaphatott a Fiorentina, ugyanis a második 45 percre sokkal agresszívebben jöttek ki a lilák. Az 53. percben Fiore fordulásból pazar labdát ívelt a védők mögé, az előrevetődő Toni pedig megelőzve a kapust a cipője orrával pöckölt a hálóba (1-1).

A hajrára megpróbált még erősíteni a vendégcsapat, ám a 80. percben Esposito meccslabdát rontott. S jött a fordulat, a 83. percben gyakorlatilag második valamirevaló helyzetéből megfordította a meccset a hazai együttes. Toni a jobb oldali szögletzászlótól lőtte be laposan középre a labdát, a védők csak nézték, ahogy Jörgensen berobbant rá, a büntetőponttól nagy gólt lőtt a jobb sarokba (2-1).

Az utolsó percekre a Cagliari-játékosok elveszítették fejüket, előbb Conti, majd Canini kapott piros lapot, ez viszont már nem befolyásolta a végeredményt. A Fiorentina 2-1-re nyert, a Cagliari pedig továbbra is nyeretlen a Serie A-ban.

Nem úgy, mint a Messina, amely a csereként beállt D'agostino duplájával Leccében nyert 2-0-ra. Ugyancsak idegenben győzött a Siena, Chiesa gólja ugyanis három pontot ért Trevisóban.

Az AS Roma a hosszabbításban szerzett Mexes-találattal diadalmaskodott az újonc Ascoli ellen, a Reggina öngóllal verte a Laziót, a Livorno a Parmát oktatta, míg a Chievo-Empoli meccs 2-2-vel zárult. A késő esti Udinese-Palermo találkozón nem született gól.

Serie A, 10. forduló:
Chievo - Empoli 2-2 (1-1)
gól:
Semioli (4.), Pellissier (62.), illetve Rigano (8.), Tavano (53.)

Fiorentina - Cagliari 2-1 (0-1)
gól:
Toni (53.), Jörgensen (83.), illetve Suazo (23.)
piros lap: Conti (83, Cagliari), Canini (88., Cagliari)

Lecce - Messina 0-2 (0-0)
gól:
D'agostino (80., 83.)

Livorno - Parma 2-0 (2-0)
gól:
Lucarelli (16.), Morrone (28.)

Reggina - Lazio 1-0 (0-0)
gól:
Zauri (77., öngól)

Roma - Ascoli 2-1 (1-0)
gól:
Panucci (39.), Mexes (91.) illetve Domizzi (83.)
piros lap: Chivu (81., Roma)

Treviso - Siena 0-1 (0-1)
gól:
Chiesa (45.)

Udinese - Palermo 0-0

A Gera Zoltánt sérülése miatt továbbra is nélkülöző West Bromwich Albion hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a Newcastle Unitedtől a Premier League 11. fordulójának egyetlen vasárnapi mérkőzésén.

A vendégek aranylabdás csatára, Michael Owen igencsak elemében volt, hiszen a második játékrész elején, majd a 78. percben is beköszönt. A 0-3-as végeredményt a csereként beállt Alan Shearer állította be két perccel a második Owen-találatot követően. A duplázó angol egyébként 2003 áprilisában, még a Liverpool játékosaként - egy 6-0-s meccsen - ugyanitt négy gólt szerzett.

Sikerükkel a Szarkák feljöttek a tizedik helyre, míg a WBA a még éppen nem kiesést érő 17. a 20 csapatos első osztályban.

Premier League, 11. forduló:
West Bromwich Albion - Newcastle United 0-3 (0-0)
The Hawthorns, 26216 néző
WBA:
Kuszczak - Clement, Davies, Moore, Scimeca, Watson, Carter, Greening (Horsfield, 78.), Inamoto, Earnshaw, Kanu (Ellington, 75.).
Newcastle:
Given - Babayaro, Boumsong (Bramble, 79.), Ramage, Emre, N'Zogbia (Dyer, 71.), Parker, Solano, Taylor, Ameobi (Shearer, 66.), Owen.
gól:
Owen (46., 78.), Shearer (80.)