Vágólapra másolva!
Az Arsenal csapata továbbjutott a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában, miután a negyedik forduló szerdai játéknapján 3-0-ra legyőzte a Sparta Prahát a B csoportban. Ugyanebben a négyesben az Ajax a hosszabbításban rúgott gólokkal intézte el a Thunt. A nap rangadóján, az A csoportban a Juventus visszavágott a Bayer Münchennek, és 2-1-re verte a bajorokat, a Bruges szintén hazai pályán győzött a Rapid ellen, Korsós György végig a pályán volt az osztrákoknál. Torghelle Sándor nem jutott szóhoz a Barcelonában öt gólos vereséget szenvedő Panathinaikoszban, a C jelű kvartett másik találkozója is látványos mérkőzést hozott, a Werder Bremen 4-3-ra diadalmaskodott az Udinese ellen. A D csoportban a Villarreal a Benfica otthonából távozott győzelemmel, a Lille pedig a Manchester United ellen gyűjtötte be a három pontot.

Juventus (olasz) - Bayern München (német) 2-1 (0-0)
Torino, Stadio Delle Alpi
v.: Michel (szlovák)
Juventus: Abbiati - Thuram, R. Kovac (Camoranesi, 58. (Mutu, 76.)), F. Cannavaro, Chiellini - Zambrotta, Vieira, Emerson, Del Piero (Nedved, a szünetben) - Ibrahimovic, Trezeguet
Bayern München: Kahn - Sagnol, Lucio, Ismael, Schweinsteiger - Demichelis (Scholl, 87.) - Deisler, Zé Roberto - Ballack - Makaay (Guerrero, 88.), Pizarro
gól: Trezeguet (62., 85.), illetve Deisler (67.)
kiállítva: Ibrahimovic (89.)

Fabio Capello szokatlan csapatot küldött pályára, az még nem tartozik a meglepetés kategóriába, hog Del Pierót is bevetette a Juve mestere, az már annál inkább, hogy Camoranesi és Nedved is kikerült a kezdőből.

A másik oldalon Schweinsteiger ismét balhátvédként jutott szerephez, elöl pedig a lassan ezer perce gólképtelen Makaay mellé Pizarro került, mivel Santa Cruz keresztszalag-szakadást szenvedett.

Két Trezeguet-megmozdulás hozott helyzetet, előbb saját kapuját veszélyeztette a Juve francia csatára, de Abbiati kinyomta a léc alól a labdát, a szöglet után pedig gyors kontrát vezettek az olaszok, és Kahnnak kellett védenie Trezeguet bombáját.

A 12. percben Makaay törhette volna meg hosszú gólcsendjét, miután Emerson becsúszása után elé került a labda, de 14 méterről a jobb kapufa mellé gurított. Zambrotta beadása után Trezeguet is nagy helyzetben hibázott, kissé hanyag mozdulattal próbálta kapura terelni a labdát, ami végül az alapvonalon hagyta el a játékteret.

A másik oldalon ismét egy Deisler-szabadrúgás után volt nagy forgalom a kapu előtt, Pizarro bólintása azonban elzúgott a léc fölött. A szünetig már nem történt különösebb esemény, bár becsülettel gyűrték egymást a csapatok, a második játékrész első lövése pedig Ibrahimovic nevéhez fűződik, de Kahn könnyen fogta.

Az 53. percben ismét a svéd támadó bombázott kapura, de Sagnol hátát találta el, a francia bekk valószínűleg góltól mentette meg csapatát azzal, hogy útját állta a labdának. A 62. percben már senki nem mentette meg a bajorokat, Ibrahimovic passza után Nedved tört be a 16-oson belülre, ahol elesett Lucio szorításában, de a továbbguruló labdát Trezeguet ballal a kapu jobb oldalába bombázta. (1-0)

Mindössze öt percet kellett várni a németek egyenlítő góljára, és ismét egy Deisler-Abbiati párviadal után született a találat, mint Münchenben, a vendégek középpályása tekert be egy szabadrúgást, ami mindenki mellett elment, és a meglepett Abbiati már nem tudta hárítani a bal sarokba vágodó labdát. (1-1)

A Juventus az utolsó tíz perchez érkezve még egy rohamot indított a győzelemért, ennek első jeleként Vieira csúsztatott mellé egy szögletet követően. A következő fontos eseménynél is szerepet kapott a francia középpályás, remekül löbbölt Trezeguet elé, aki mellel maga elé tette a labdát, majd 10 méterről fordulásból a jobb sarokba lőtt. (2-1)

A 89. percben a labda mellett az ellenfelet is sűrűn rúgdosó Ibrahimovic mehetett a többiek előtt zuhanyozni, miután Michel bíró a második sárga lapot mutatta fel az ezúttal Ballackot faragó svédnek.

FC Bruges (belga) - Rapid Wien (osztrák) 3-2 (2-1)
Brüsszel, Jan Breydel-stadion
v.: Yefet (izraeli)
Bruges: Butina - Vanaudenaerde, Maertens, Spilar, Blondel - Vermant, Clément, I. Leko (Roelandts, 86.) - Verheyen, Portillo (Victor, 90.), Balaban (Englebert, 83.)
Rapid: Hedl - Dober (Garics, 83.), Martin Hiden, Bejbl, Adamski - S. Hofmann, Korsós, Hlinka, Dollinger (Martinez, 70.) - Kincl, Lawaree (Akagündüz, 70.)
gól: Portillo (9.), Balaban (25.), Verheyen (63.), illetve Kincl (1.), Hoffmann (81.)

A játéknap leggyorsabb gólját Kincl szerezte, ez volt a Rapid első találata a csoportkörben. Dollinger ért be egy hosszú labdát a jobb oldalon, egyből középre adott, és Kincl csukafejessel vette be Butina kapuját.

Nem sokat késett a hazaiak válasza, Portillo a 9. percben egalizált, egy szögletet követően Balaban kísérletét Hedl kiütötte, és a kipattanót a spanyol csatár bekotorta. A belgák Balaban szabadrúgásával fordítottak, aztán a szünet után a horvát csatár passzát követően Verheyen pimasz emelése bebiztosította a Bruges győzemét, Hoffmann csak az eredményt kozmetikázta.