Vágólapra másolva!
Elszenvedte első vereségét az MTK Budapest a labdarúgó Borsodi Liga, 11. fordulójában, a kék-fehérek a listavezető Fehérvár FC vendégeként kaptak ki. A Vasas döntetlent ért el a Budapest Honvéd otthonában, így ebben az idényben elsőként távozott ponttal a Bozsik-stadionból. A Fradi hazai pályán bukott az utolsó előtti helyezett REAC ellenében, Sopronban ismét betalált Signori, a Kaposvár a Győrt verte otthon, míg a Diósgyőr a Pápát idegenben.

Borsodi Liga, 11. forduló
FC Fehérvár - MTK Budapest 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 5000 néző
v: Saskőy
Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze Z. - Lattenstein (Disztl, 88.), Schwarcz, Bozic - Simek (Kocsis 74.), Sitku, Györök (Alumona, 70.)
MTK: Végh - Horváth L., Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Jezdimirovic, Czvitkovics - Bori, Kanta J. (Illés, 72.), Selei (Zsidai, a szünetben) - Hrepka
gól: Csizmadia (74., 11-esből)
sárga lap: Csizmadia (31.), Schwarcz (89.), illetve Jezdimirovic (47.)

6. perc: Sitku 18 méteres bombáját ütötte ki Végh.

7. perc: Kuttor fejese a gólvonalon álló MTK-védőkben akadt el.

14. perc: Egy kapushiba után Sitku 10 méteről az üres kapu fölé lőtt.

26. perc: Sitku ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül. A sértett állt a labda mögé, de a nem túl jó büntetőjét Végh elcsípte.

60. perc: Hosszantartó helyzetínség után Jezdimirovic 9 méterről leadott lövését hatástalanította Tudor.

62. perc: Két perc alatt két kék-fehér kapufa. Előbb Hrepka akcióból, majd egy szöglet utáni távoli lövésből Czvitkovics talált lécet.

75. perc: Sitku újabb 11-est harcolt ki, Csizmadia pedig értékesítette a büntetőt (1-0).

85. perc: Bozic veszélyes lövését fogta Végh.

92. perc: Czvitkovics kapufája zárta a mérkőzést.

A Fehérvár kezdett agilisabban, de elpuskázták helyzeteiket, sőt, Sitku egy általa kiharcolt 11-est is kihagyott. A pörgős első félóra után lanyha második harminc perc következett, ezután az MTK háromszor a kapufát, egyszer pedig Sitku lábát találta el utóbbit a 16-oson belül, Csizmadia értékesített büntetője pedig meghozta a három pontot a székesfehérvári konyhára.

MobilPress