Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnok Görögország elleni idegenbeli barátságos mérkőzés előtti budapesti sajtótájékoztatón kijelentette: csapatától olyan hozzáállást vár a szerdai 90 perc során, mint amilyet pénteken látott az Üllői úton az U21-esek Olaszország elleni, 1-1-re végződött Eb-selejtezőjén.

"A fiatalok kitűnő találkozót játszottak, ha kiöregednek ebből a korosztályból, többen helyet követelhetnek maguknak az A válogatottban is. A mostani kerettagok közül csak azokra számítok a jövőben is, akik a pályán nyújtott teljesítményükkel azt megérdemlik."

A kapitány hozzátette: örül a görögök elleni mérkőzésnek, mert várhatóan fantasztikus hangulat fogadja a csapatokat, és személyesen is találkozhat egykori edzőjével, Otto Rehhagellel, a házigazdák szakvezetőjével.

A magyar keret összeállítása egy helyen változott: az újpesti Vermes Krisztián megsérült, helyette klubtársa, Böjte Attila csatlakozik az együtteshez. A magya

rok kedden délben chartergéppel utaznak a másnap magyar idő szerint 20.15-kor kezdődő athéni találkozó helyszínére. A lefújás után azonnal indulnak vissza, és várhatóan csütörtökön hajnalban 2.30-kor érkeznek Budapestre.

A sajtótájékoztatón a korábbi hagyományoknak megfelelően az egyik szponzor jóvoltából egy-egy házimozi-rendszert kapott a Bulgária és Horvátország elleni vb-selejtezők legjobb magyar játékosa, Torghelle Sándor, illetve Király Gábor.