Vágólapra másolva!
Színes Bulvár Lap

Bryan Robson, a West Bromwich Albion edzője a minap nyilatkozott arról, hogy éppen egy éve dolgozik az angol első ligás alakulatnál. Tavaly csodával határos módon maradt bent a csapata, jelenleg kiesőhelyen áll. Nyilatkozata közel felében Gera Zoltánról beszélt, akinek visszatéresét nagyon várja, de nem sietteti.

- Hogy érzi magát? - kérdeztük Gera Zoltánt, aki sérülései miatt hetek óta nem játszik klubjában és a válogatottban.
- Egyre jobban vagyok. A kezem teljesen meggyógyult, most már csak arra várok, hogy a lovaglóizmom is rendbe jöjjön. Egyre ritkábban érzek fájdalmat, remélem, lassan teljesen egészségesnek mondhatom magam.

- Mit mondanak az orvosok, miért ilyen lassú a gyógyulás?
- A hasfal-, illetve lovaglóizomsérülések mindig nehezen gyógyulnak, sok türelemre van szükség. Nem könnyű ezt az állapotot elfogadni, de az edzőm, Bryan Robson nyugtatgat és bátorít. Neki két év alatt háromszor tört el a lába, így igazán tudja, mit él át egy sérült játékos.

- Mennyire türelmesek önnel?
- Türelemmel várnak vissza. A játékostársaim és az edzők minden nap érdeklődnek, hogy érzem magam. Bryan Robson elmondta a sajtónak is, hogy visszavár, de csak akkor tesz be a csapatba, ha úgy érzi, teljesen rendben vagyok. Ez megnyugtató, mert azt jelenti, hogy szerinte sem szabad siettetnem a visszatérést, sokkal fontosabb, hogy teljesen meggyógyuljak.

- A csapat új igazolásai mennyire váltak be?
- Nekik is idő kell a beilleszkedéshez, ahogyan minden újoncnak. Az angol bajnokság kemény dió, ahol pár hónap után nem lehet komoly következtetéseket levonni. Sok az új játékos, és a létszámot tekintve is sokan vagyunk, úgyhogy nagy a harc a csapatba kerülésért. Ebből adódóan az újoncok is felváltva kapnak szerepet. Idő kell ahhoz, hogy megítélhessük a teljesítményüket.

- Új helyzet, hogy nem ön az újonc a csapatban, hanem a többiek. Megváltozott-e a szerepe a pályán és az öltözőben?
- Ahhoz képest biztosan változott, hogy tavaly teljesen újoncnak számítottam a ligában, és a csapatnál is. Nagy változást talán azért nem érzek, mert tavaly nagyon hamar úgy hozta az élet, hogy bekerültem a csapatba, és pár hónap után már úgy kezeltek, mint egy régi játékost.

- Mit tud arról, hogy csapata szemet vetett Buzsáky Ákosra? Igaz-e, hogy akár egymillió fontot is adnának érte?
- Az újságban olvastam a hírt, nem tudom, mennyi igaz belőle. Itt a klubnál nem hallottam erről, és nem is kérdeztek róla a vezetők, de már az újsághírnek is örülök. Az, hogy Ákosról ezt írják, azt jelenti, hogy jó játékosnak tartják, odafigyelnek rá, és ez számomra öröm.

- Egy kérdés a válogatottról: hamarosan eldől, hogy Matthäus marad-e a szövetségi kapitány, ön mit gondol a helyzetről?
- A döntést a vezetőknek kell meghozniuk. Szerintem Lothar Matthäus érkezése pozitív lökést adott a magyar futballnak, több jó dolog is történt azóta, persze elsősorban a válogatott környékén. Eredményesebbek sajnos ennek ellenére sem lettünk, de bízom benne, hogy a következő selejtező sorozatban már jobban szerepelünk.