Vágólapra másolva!
A Fiorentina hazai pályán 3-1-re legyőzte az AC Milant az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, s ezzel a Juventus előnye öt pontra nőtt. A második helyen álló milánói gárda idei második vereségét szenvedte el, a firenzeiek pedig csak picivel rosszabb gólkülönbségük miatt nem előzték meg a vendégcsapatot.

A violák hamar, már a 10. percben vezetéshez jutottak: Pasqual 30 méterről elvégzett szabadrúgását a lesipuskás Toni az ötös jobb széléről a kapu jobb alsó sarkába fejelte. A tavalyi ezüstérmesnek negyedóra kellett az egyenlítéshez, ekkor Serginho 35 méterről, a balszélről ívelt középre, Gilardino az ötösről csúsztatott - a vélhetően a napsütés által is megzavart - Frei kapus mellett a hálóba.

A második félidőben, pár másodperc után a Fiorentina saját térfelén szerzett labdát, majd gyönyörű akciót vezetett, melynek végén Pasqual a balösszekötő helyéről csavart laposan a kapu elé, Nesta elvétette a labdát, az idei harmadik gólját jegyző Jörgensen pedig 2 méterről nem hibázott.

A Milant ekkor az ág is húzta, hiszen Brocchi kezezésénél a piros-feketék nem kaptak 11-est, majd Gilardino fejesgólját - tán kicsit szigorúan - érvénytelenítette a bíró.

A hajrában aztán teljesen elsüllyedt az Ancelotti-gárda: egy jobb oldali szöglet után Pancaro átfejelte a labdát a vendégvédők fölött, érkezett Toni, aki megelőzte a kapust, és fejjel a kapuba továbbított. A hazai gólzsáknak ez már a 15. idei találata volt - ha így folytatja, nem lesz ellenfele az európai Aranycipőért zajló versenyben.

A többi vasárnapi meccsen sem termett sok babér a vendégcsapatok számára: az Ascoli a Chievo, a Palermo pedig a Treviso otthonából lopott pontot, a többi találkozó viszont hazai sikerrel végződött. Ennek a legjobban talán a Lecce drukkerei örülnek, kedvenceik ugyanis 3-0-ra verték a Sienát, s ezzel elmozdultak az utolsó helyről - megelőzvén a még mindig nyeretlen, ezúttal a Reggina vendégeként elbukó Cagliarit.

Az esti mérkőzésen az Inter 2-0-ra legyőzte a Parmát, Figo első Inter-mezben szerzett találatával került előnybe a milánói gárda, majd a csereként beállt Cambiasso emelt az üres kapuba 25 méterről.

Serie A, 12. forduló:
Fiorentina - AC Milan 3-1 (1-1)
gól:
Toni (10., 87.), Jörgensen (46.), illetve Gilardino (25.)

Chievo - Ascoli 1-1 (1-1)
gól: Pellisier (14.), illetve D'Anna (43., öngól)

Lecce - Siena 3-0 (1-0)
gól: Vucinic (16.), Konan (53.), Cozzolino (90.)

Livorno - Empoli 2-0 (1-0)
gól: Morrone (32.), Lucarelli (88.)

Reggina - Cagliari 3-1 (2-0)
gól: Amoruso (2.), Cozza (38., 11-esből), Paredes (81.), illetve Abeijon (66.)
piros lap: Biondini (87.), illetve Gobbi (88.)

Sampdoria - Lazio 2-0 (0-0)
gól: Diana (71.), Flachi (73.)

Treviso - Palermo 2-2 (2-1)
gól: Ferreira (2., 6.), illetve Ferri (28.), Brienza (69.)

Internazionale - Parma 2-0 (0-0)
gól: Figo (68.), Cambiasso (81.)