Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége több mint hétórás pénteki tanácskozásán nem tárgyalt Lothar Matthäus szövetségi kapitány jövőjéről. A szakember év végén lejáró szerződéséről a következő ülésén, decemberben dönt a testület.

"Nem az én személyem a fontos, hanem az, hogy rend, nyugalom legyen a magyar labdarúgásban és szűnjön meg a bizonytalanság. A játékosokat valószínűleg sokkal jobban zavarja a jelenlegi helyzet, mint engem. Jól ismerem a profi futball szabályait, tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen döntést alaposan át kell gondolni" - mondta Matthäus.

A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Bozóky Imre, az MLSZ elnöke elmondta, felállítottak egy mandátumvizsgáló bizottságot, melynek vezetésével Illés Jánost, a Kaposvári Rákóczi ügyvezetőjét bízták meg. Ha a liga által leadott aláírások között lesz - az alapszabályban rögzítetteknek megfelelően - legalább 34 érvényes kérelem, akkor december 21-én sor kerül a szervezet közgyűlésére. A liga mintegy hatvan aláírást tartalmazó listát adott le.

A gyűlés előtt legalább nyolc nappal tartják az elnökség következő ülését - a pontos időpont egyelőre nem ismert -, melyen a közgyűlés előkészítése mellett Lothar Matthäus jövője is napirendre kerül. A testület a felügyelő-bizottságot felkérte a szövetség szponzori és marketingszerződéseinek megvizsgálására.

"Úgy érzem, sikeresen végeztük a munkánkat ezen a maratoni hosszúságú elnökségi ülésen. Mindkét célunkat elértük, azaz december 21-re kiírták a rendkívüli közgyűlést, illetve független könyvvizsgáló véleményezi a marketingszerződéseket, köztük az MLSZ és Lothar Matthäus közöttit, számviteli és jogi szempontból. Abban biztos vagyok, hogy a hatvan aláírásból megvan a szükséges harmincnégy, amely a rendkívüli közgyűlés összehívásához kell. Úgy gondolom, így tisztázhatóak lesznek a liga által felvetett problémák, melyekre eddig nem kaptunk megfelelő válaszokat. Úgy tudom, Bozóky elnök úr jövő hétre hívja össze a következő elnökségi ülést" - nyilatkozott Kisteleki István ligaelnök.

A válogatott decemberi amerikai túrájával kapcsolatban megállapodás született arról, hogy a bevétel 70 százalékát a liga, 30-at a szövetség kapja meg. A jövőben a két szervezet minden olyan tervezett válogatott meccs előtt egyeztet egymással, melyet nem hivatalos FIFA-játéknapon rendeznek.