Vágólapra másolva!
Bár a spanyol lapok állítják, a Real Madrid vezetősége cáfolja azokat a híreket, hogy a Real Sociedad elleni összecsapás sorsdöntő lehet Vanderlei Luxemburgo sorsát illetően. Amennyiben nem nyer a királyi gárda a bajnokság hétvégi fordulójában, a brazil szakember könnyen lapátra kerülhet. A Bundesligában Dárdai Pál csapata, a Hertha Lisztes Krisztián együttesét, a Mönchengladbachot fogadja, Olaszországban az AS Romához a Milan-verő Fiorentina látogat. Angliában az újonc kiscsapatként vitézkedő Wigan a Tottenham ellen lép pályára.

A címvédő FC Barcelona a Racing Santandert fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában, és az előjelek azt mutatják, hogy újabb gálaestnek lehetnek szemtanúi a Nou Camp Stadion nézői.

"Minden egyes győzelmünk után egyre boldogabbak vagyunk, ugyanakkor továbbra is éhezünk a sikerre. Úgy gondolom, ez még csak egy hosszú menetelés eleje volt" - nyilatkozott Ronaldinho, aki az elmúlt hetekben pazar teljesítményt nyújtott.

A Barca statisztikái is önmagukért beszélnek, hiszen az utóbbi hét találkozóját megnyerte az együttes, ráadásul 24 lőtt gólja mellett csak kettőt kapott.

A Real Madridra már korántsem vár ilyen könnyű feladat, hiszen a sérültekkel teletűzdelt fővárosi alakulat a Real Sociedadhoz látogat. Spanyol sajtóértesülések szerint a madridi futballisták edzőjükért, Vanderlei Luxemburgóért is játszanak.

A klub vezetősége egyébként cáfolta azokat a híreket, miszerint megköszönnék a brazil szakember eddigi munkáját. Az FC Barcelona elleni, 3-0-s hazai vereséggel zárult múlt szombati El Clásicót követően olyan információk láttak napvilágot, hogy a brazil szakember visszatér korábbi együtteséhez, a Santoshoz, amellyel 2004-ben bajnoki címet nyert.

"A vezetőség továbbra is bízik Vanderlei Luxemburgóban, és kitart mellette" - áll a spanyol klub közleményében. Helyi sajtóértesülések szerint ugyanakkor Florentino Perez, az egyesület elnöke az Olympique Lyonnal szerdán játszott, döntetlennel (1-1) végződött BL-meccset követően azt mondta a szakembernek, hogy amennyiben a vasárnapi, Real Sociedad elleni bajnokin nem nyer a csapat, akkor meneszti.