Vágólapra másolva!
Az Újpest 2-0-ra győzött az MTK vendégeként a labdarúgó Borsodi Liga 13. fordulójában. A kék-fehér gárda ezzel elvesztette hazai veretlenségét. A Győr Kenesei két góljával mentette döntetlenre a mérkőzést a listavezető Fehérvár otthonában, míg a Pécs a Bozsik Stadionban szerezte meg első idegenbeli pontját. A Diósgyőr Kaposváron, a REAC a Pápán nyert, a ZTE és a Sopron pedig hazai pályán aratott fölényes győzelmet a Vasas, illetve a Tatabánya felett.  

Borsodi Liga, 13. forduló:
MTK Budapest - Újpest FC 0-2 (0-1)
Hidegkuti Stadion, 3000 néző
v.: Sápi
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Kanta J., Zabos (Illés, 65.), Jezdimirovic, Czvitkovics - Pál (Selei, a szünetben), Hrepka
Újpest: Vlaszák - Kiss Z., Böjte, Vermes (Vituska, 80.), Vanczák - Hullám, Erős K., Sándor (Freud, 70.), Tóth B. - Feczesin (Gulyás, 58.), Rajczi
gól: Rajczi (21., 52.) sárga lap: Jezdimirovic (8.), Pollák (74.), illetve Vanczák (28.)

17. perc: Pál adott be a jobb oldalról, a 11-es pontnál egyedül álló Kanta József mellre vette a labdát, majd nagy erővel lőtt, de Vlaszák hárítatni tudott.

21. perc: egy hatalmas hibát követően megszerezte a vezetést az Újpest: a hazaiak a saját 16-osuk előtt eladták labdát, amely így Rajczi elé került, és a fiatal támadó 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

41. perc: Rajczi tört be a 16-oson belülre, majd visszapasszolt Tóth Balázs elé, aki 12 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

52. perc: Erős bal oldali beívelése a hosszú saroknál érkező Vermest találta meg, aki okosan a jobb sarok felé fejelte vissza a labdát, amelyet a kapufáról visszapattanva Rajczi közvetlen közelről bekotort (0-2).

57. perc: Erős ugratta ki Hullámot a jobb összekötő helyén, aki lendületből a rövid felső sarkot vette célba, de Végh szögletre mentett. A pontrúgásból Tóth Balázs fejelt öt méterről, de a hazai hálóőr ismét a helyén volt.

Nagy iramban, rangadóhoz méltón kezdődött a találkozó, ám úgy tűnt, a nagy lendület a helyzetek rovására megy. A vendégek egy hatalmas védelmi hiba után megszerezték a vezetést, majd visszaálltak védekezni.

A fordulást követően az Újpestnek egy erős negyedóra elég volt ahhoz, hogy megduplázza előnyét, és ezzel meg is nyerje a mérkőzést. Az újpesti tábor minősíthetetlen magatartásával hívta fel magára a figyelmet: a lila-fehér szurkolók a kezdeti sportszerű buzdítást követően rendszeresen antiszemita rigmusokkal zavarták meg az összecsapást.