Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a címvédő Debreceni AVE-Ásványvíz ellen a labdarúgó Borsodi Liga 13. fordulójában. Gellei Imre, a zöld-fehérek bő két hete kinevezett vezetőedzője először ült a kispadon az Üllői úti közönség előtt.

Borsodi Liga, 13. forduló:
Ferencváros - Debreceni AVE-Ásványvíz 0-0
Üllői út, 2500 néző
v.: Kassai
FTC: Szűcs - Bognár, Budovinszky, Botis, Balog - Fitos, Lipcsei, Rósa D., Tőzsér (Bajevski, 78.) - Bartha (Tímár, 88.), Csepregi (Erős G., 69.).
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Máté, Éger, Szabó O. - Dombi (Komlósi, 72.), Sándor T. (Madar, 60.), Kiss Z., Halmosi - Sidibe, Brnovic (Ferenczi, 46.).
sárga lap: Balog (64.), illetve Szabó O. (61.)

21. perc: Bernáth végezhetett el szabadrúgást 20 méterre a ferencvárosi kaputól, ám lövése a bal kapufa mellé szállt.

23. perc: Szabó Ottó bal oldali beadása a középen egyedül álló Brnovicot találta meg, aki 7 méterről kapásból fölé lőtt.

25. perc: Rósa passzolt a 11-es ponton helyezkedő Barthához, aki senkitől sem zavartatva Csernyánszkiba bombázott.

65. perc: Madar 16 méteres szabadrúgása a sorfalon irányt változtatva a felső lécen csattant, a kipattanót 5 méterről Máté a jobb kapufa mellé fejelte.

74. perc: Fitos adott be a jobb oldalról, de a középen érkező Bartha Csernyánszki kezébe fejelte a labdát.

81. perc: Madar beadását Sidibe fejelte a kapu előterébe, Ferenczi pedig közvetlen közelről a hálóba "stukkolt", de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

86. perc: Sidibe egyedül törhetett kapura, elvitte Szűcs mellett a labdát, majd lőtt, de Budovinszky menteni tudott. A debreceniek kezezést reklamáltak, de a bíró nem ítélt 11-est.

Az első játékrészben főként a Debrecen irányította a mérkőzést, ám a Ferencvárosnak is volt egy negyedórás jó periódusa, amikor megszerezhette volna a vezetést. A fordulást követően is csak küzdöttek a csapatok, de igazából egyik fél sem kerekedett felül a másikon, így maradt az igazságos döntetlen.