Vágólapra másolva!
Hétfőn az Újpest közleményt adott ki a szombati, MTK Budapest elleni bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban, melyben elítéli szurkolóinak rasszista viselkedését. Puhl Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának elnöke nem tudja eldönteni, hogy jól határozott-e Sápi Csaba, amikor nem szakította félbe a meccset.

"Biztosítunk mindenkit arról, hogy amennyiben megállapítást nyer az elkövetők kiléte, mindent megteszünk azért, hogy ezen személyek mérkőzéseinken többé ne lehessenek jelen" - szögezi le az Újpest vezetőinek és játékosainak közös állásfoglalása.

A klub hivatalos honlapján olvasható közleményből kiderül, a szurkolók a csapat 12. játékosává váltak, akikre a vezetőség büszke lehet, s azt reméli, hogy néhány személy miatt a közvélemény nem tesz egyenlőségjelet a sportszervezet és a deviancia között.

"Felhívjuk az Újpest FC-t valóban szerető embereket arra, hogy hozzánk hasonlóan határolódjanak el minden hasonló jellegű magatartástól, és tegyenek meg mindent azért, hogy az Újpest FC-nek egy szűk kisebbség által megtépázott hírneve régi fényében tündököljön" - zárul a közlemény.

A lila-fehér szurkolók a kezdeti sportszerű buzdítást követően rendszeresen antiszemita rigmusokkal zavarták meg az összecsapást, többek között a következőket skandálták: "mocskos zsidók", "vár a gázkamra".