Társoldalunk:

Az Újpest kitiltaná a rasszista drukkereket

2005.11.28. 21:25

A Nemzeti Sporthivatal (NSH) is elítéli a szombati, MTK-Újpest Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzésen történteket. A szervezet a szabályok betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

"A magyar sportközvélemény okkal háborodott fel mindazon, amely a hét végi, MTK-Újpest labdarúgó mérkőzésen történt. Érthető, ha minden jóérzésű ember sürgős intézkedést vár az illetékesektől, követeli, hogy a lehető legszigorúbban lépjenek fel a nézőtéri rendbontással, a rasszista megnyilvánulásokkal szemben" - áll az NSH-közleményben.

"A Hungária körúti rendbontás annak ellenére megtörténhetett, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség rendelkezése egyértelműen kötelezi a játékvezetőt arra, hogy ilyen esetben előbb felfüggessze a mérkőzést, majd - ha folytatódnak a rasszista megnyilvánulások -, be is szüntesse azt."

"Mindezek ismeretében Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke hétfőn levélben kérte fel Bozóky Imrét, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét arra, hogy ezt a szabályt a lehető legszigorúbban tartassa be, a szombaton történtekkel kapcsolatosan pedig rendeljen el szigorú vizsgálatot."

Az NSH elnöke - ugyancsak levélben - hívta fel a figyelmét a Magyar Labdarúgó Liga elnökének, Kisteleki Istvánnak arra, hogy a bajnokság kiírójaként kötelezze a klubok képviselőit (tehát a liga tagjait) a rendelkezések betartására, a mérkőzésrendezés felelősségére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK