Vágólapra másolva!
Bekövetkezett amit várni lehetett, a Real Madrid elnöksége menesztette Vanderlei Luxemburgót, a királyi gárda edzőjét. A brazil szakember helyére Juan Ramón López Carót, a tartalékegyüttes eddigi trénerét nevezték ki. Ami a spanyol bajnokság 14. fordulóját illeti, a Barcelona és az Osasuna továbbra is fej fej mellett áll a tabella élén, miután mindkét együttes idegenben győzött. A katalánok a Villarrealt verték 2-0-ra, a pamplonaiak pedig Málagából hozták el a három pontot.

Luxemburgo az ötödik edzője volt a Realnak két és fél év alatt, és mindössze 11 hónapot töltött a madridi kispadon. A brazil tréner utódjaként a Marca Fabio Capellót, Rafa Benítezt, és José Mourinhót emlegeti, kérdés, hogy tudnak -e olyan feltéleket kínálni a Realnál, hogy a Juventus, a Liverpool, vagy a Chelsea mestere otthagyja jelenlegi állomáshelyét.

Miközben Madridban nagy a felfordulás, addig a Barcelona a béke szigetének számít, pláne, hogy a katalánok zsinórban hetedik bajnokijukat nyerték meg. Pedig a Villarreal is kiváló formában várta a rangadót, de nem bírt a Barca védelmével, miközben a gránátvörös-kékeknek egy hazai hátvéd is besegített, Ronaldinho szabadrúgása után ugyanis Penáról pattant a kapuba a labda.

A második félidőben Deco lövése is irányt változtatott egy Villarreal-játékoson, de a portugál középpályásnak írták a találatot, így alakult ki a 2-0-s Barca-győzelem. Az Osasuna tartja a lépést a bajnokkal, a piros-feketék a Málagát verték. A vasárnapi játéknap a vendégekről szólt, a Barca és az Osasuna mellett a Zaragoza, a Valencia, a Deportivo és a Mallorca is sikeres túrát zárt, csak a Racing tudott pontot szerezni házigazdaként, miután 0-2-ről állt fel a Real Sociedad ellen.

Primera División, 14. forduló:
Cadíz - Real Zaragoza 1-2 (1-0)
gól: Enrique (17.), illetve Cani (69.), Ewerthon (70.)

Alavés - Real Mallorca 0-3 (0-1)
gól: Victor (45., 53.), Iuliano (65.)

Espanyol - Valencia 1-3 (0-2)
gól: Coro (63.), illetve Angulo (15.), Villa (43.), Aimar (60.)
piros lap: Albelda (77., Valencia)

Racing Santander - Real Sociedad 2-2 (0-1)
gól: Antonito (68.), Riesgo (88., öngól), illetve Novo (21.), De Paula (51.)
piros lap: Uranga (81., Real Sociedad)

Villarreal - Barcelona 0-2 (0-1)
gól: Pena (24., öngól), Deco (63.)
piros lap: Márquez (88., Barcelona)

Málaga - Osasuna 1-2 (1-2)
gól:
Nacho (37.), illetve Webo (23.), Valdo (41.)

Sevilla - Deportivo 0-2 (0-2)
gól: Diego Tristán (24., 11-esből), Del Amo (41.)
piros lap: Maresca (25., Sevilla), Daniel Alves (68., Sevilla)