Vágólapra másolva!
Szerda este a Bajnokok Ligájában az utolsó három nyolcaddöntős hely sorsa is eldőlt. Óriási meglepetésre az 1999-ben győztes Manchester United utolsó lett a D csoportban, miután a - sikerével a legjobb 16 közé jutott - Benfica 2-1-re legyőzte az angol sztárcsapatot. A kvartett élén a Lille ellen 1-0-ra diadalmaskodó Villarreal végzett. A C csoportban az Udinese kikapott a Barcelonától, így a második továbbjutó helyet a Werder Bremen kaparintotta meg, amely 5-1-re kiütötte a Torghelle Sándorral felálló Panathinaikoszt.

Az A csoport bécsi találkozóján a Rapid Wien célja az első pont(ok) begyűjtése, a Juventusé pedig a csoportelsőség kivívása volt. A hazaiaknál ezúttal is kezdőként számítottak Korsós Györgyre, a vendégeknél pedig ezúttal befért Alessandro Del Piero.

A taljánok kedvence élt is Fabio Capello mester bizalmával, és a 36. percben távoli szabadrúgásból vezetéshez juttatta a Zebrákat. Féltucat minutumra rá Alex passzát a svéd Ibrahimovic váltotta gólra egy pazar megmozdulás után, bal lábbal, majd Del Piero megszerezte második találatát is. Még az első játékrész végén történt, hogy az olasz rástartolt Zlatan löketére, és közelről nem hibázott - ez volt a 36. BL-gólja, az utóbbi öt meccsen pedig a harmadik.

A Bayern München bár Pizarro találatával vezetést szerzett a Bruges vendégeként, a belgák az exrealos Portillo révén egyenlítettek, így a csoportelsőséget a Juve szerezte meg.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:
A csoport:
Rapid Wien (osztrák) - Juventus (olasz) 1-3 (0-2)
Rapid: Payer - Dober, Hiden, Katzer, Valachovic - Akagündüz (Kienast, 86.), Hlinka, Hofmann, Ivanschitz, Korsós (Martinez, 80.) - Kincl.
Juventus: Abbiati - Balzaretti, Chiellini, Kovac, Thuram - Blasi, Camoranesi (Giannichedda, 78.), Vieira - Del Piero, Ibrahimovic (Zalayeta 46.), Mutu (Pessotto 61.).
gól:
Kincl (53.), illetve Del Piero (36., 46.), Ibrahimovic (42.)

FC Bruges (belga) - Bayern München (német) 1-1 (1-1)
Bruges:
Butina - Maertens, Spilár, Vandelanoitte, Clémant - Englebert (Vanaudenaerde, 90.), Roelandts, Vermant, Lange (Gvozdenovic, 78.) - Portillo, Yulu-Matondo (Dufer 89.).
Bayern: Kahn - Demichelis, Ismael, Lahm, Lizarazu - Ballack, Deisler, Hargreaves (Schweinsteiger, 67.), Karimi (Zé Roberto, 46.) - Makaay (Guerrero 46.), Pizzaro.
gól: Portillo (32.), illetve Pizarro (21.)