Társoldalunk:

Derbi Milánóban, Caróval próbálkozik a Real

2005.12.09. 13:35

Habár az FC Barcelona hétről hétre elkápráztatja a világot, a spanyol bajnokság 15. fordulója ismét a Real Madridtól lesz hangos, hiszen a fővárosiaktól vasárnap este menesztették Vanderlei Luxemburgo vezetőedzőt, s utódja most mutatkozik be a Primera Divisiónban.   

A brazil szakember helyét Juan Ramón López Caro, a tartalékcsapat korábbi trénere vette át, és bizony kérdéses, hogy miként tudja felrázni a gödörben lévő együttest, amely a Málaga otthonába látogat. Caro debütálása nem sikerült fényesre, hiszen kedden, a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában, a királyi gárda 2-1-es vereséget szenvedett a görög Olimpiakosz vendégeként, igaz, a találkozó a már korábban továbbjutott Real szempontjából tét nélküli volt.  

A madridiakkal ellentétben, a címvédő FC Barcelonánál minden a legnagyobb rendben: a katalánok utóbbi tíz mérkőzésüket imponáló teljesítménnyel megnyerték, így nehéz elképzelni, hogy hazai pályán pontot veszítenek a Sevilla ellen.  

A BL-ből szerdán továbbjutó Villarreal a Real Sociedadhoz látogat, míg a forduló nyitómérkőzését a Valencia és az Atheltic Bilbao vívja.

**********
Az UEFA négy mérkőzésre eltiltotta, valamint ötezer euró befizetésére kötelezte Miguel Angel Lotinát, az Espanyol vezetőedzőjét, akit a Bröndby elleni, UEFA-kupa-összecsapáson kiállított a játékvezető.  A szakember a november 30-i találkozó 69. percében - a negyedik játékvezető tiltakozása ellenére - berohant a pályára és hevesen reklamált a bírónál.  

Az Espanyol emellett további háromezer eurót kénytelen fizetni, hiszen az összecsapáson nyolc sárga és egy piros lapot gyűjtöttek be futballistái. A kiállított brazil Fredson kétmeccses eltiltást kapott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK