Társoldalunk:

Az Újpest lett a Borsodi Liga őszi bajnoka

2005.12.11. 13:55

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint rendkívüli lehetőség előtt állnak azok a játékosok, akik bekerültek a keretbe és elutazhatnak a nemzeti együttes amerikai túrájára.

"Mexikó az első kalapban szerepelt a világbajnoki csoportok sorsolásánál, a világ egyik legerősebb csapata" - mondta a szakvezető az utazást megelőző sajtótájékoztatón. "Az időeltolódás, a hőmérsékleti különbség mind kihívást jelentenek a futballisták számára. Remélem, hogy akik lehetőséget kapnak a bizonyításra, elszántan, maximális odaadással küzdenek majd és büszkék lesznek arra, hogy a hazájukat képviselhetik. Ezen a mérkőzésen 50-60 ezer szurkoló előtt léphetünk pályára, bízom benne, hogy nem okozunk csalódást."

Matthäus elmondta, hogy olyan összetételben küldi pályára csapatát, amilyenben eddig még nem játszott. "A légiósok többsége klubjának bajnoki kötelezettségei miatt nem áll rendelkezésemre, ezenkívül vannak olyan futballisták, akik szívesen jöttek volna, de egyesületük nem engedte el őket. Konkrétan a debreceniekre gondolok, akiknek ki kell pihenniük az őszi szezon fáradalmait. A tavaszi rajt március 4-én lesz, őszintén remélem, hogy ennyi idő elég lesz számukra a regenerálódásra. Ezenkívül Farkas Balázsra sem számíthatok. A fehérvári játékost szívesen elvittem volna, de a felesége bármikor megszülheti gyermeküket. Természetesen megértem és elfogadom, hogy egy édesapának ilyenkor a felesége mellett van a helye."

A szakember hozzátette: három hónappal ezelőtt, amikor felmerült a túra lehetősége, a liga maximális támogatásáról biztosította őt, most azonban magára hagyta. Matthäus szerint a liga nem tett meg mindent azért, hogy a debreceni vezetők elengedjék a kiszemelt játékosokat a túrára.

A sajtótájékoztatón bemutatták a jövő évi németországi világbajnokság labdáját, amely a "Teamgeist" (Csapatszellem) nevet kapta. "Ez az, ami sajnos hiányzik a magyar futballból" - mondta Matthäus.

A válogatott december 15-én - magyar idő szerint - 4 órakor Mexikóval, 19-én 0 órától pedig Haitival találkozik Phoenixben, illetve Miamiban. A csapat hétfőn reggel 8 órakor Londonon keresztül utazik el az Egyesült Államokba.

Az utazók névsora:
kapusok: Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Vlaszák Géza (Újpest FC)
mezőnyjátékosok: Vermes Krisztián (Újpest FC), Böjte Attila (Újpest FC), Balog Zoltán (FTC), Koller Ákos (Fehérvár FC), Takács Zoltán (Bp. Honvéd), Vanczák Vilmos (Újpest FC), Regedei Csaba (Győri ETO), Kapcsos Vince (REAC), Rósa Dénes (FTC), Tőzsér Dániel (FTC), Bori Gábor (MTK Budapest), Majoros Árpád (Vasas), Vadócz Krisztián (AJ Auxerre), Rajczi Péter (Újpest FC), Ferenczi István (DVSC-AVE Ásványvíz), Feczesin Róbert (Újpest FC), Sitku Illés (Fehérvár FC), Priskin Tamás (Győri ETO).

Az újpesti Sándor Györgynél a Sportkórházban elvégzett vizsgálatok során izomszakadást diagnosztizáltak, ezért a futballista itthon marad. Vanczák Vilmos vállsérülése azonban nem komoly, ezért ő elutazhat a nemzeti együttessel.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK