Társoldalunk:

UEFA-kupa: három csoportban még nyílt a továbbjutás

2005.12.15. 8:28

Egyedül a D csoportban dőlt el a labdarúgó UEFA-kupa csoportkörének záró napja előtt a továbbjutók kiléte.

A Middlesbrough, az AZ Alkmaar és a Liteksz Lovecs készülhet az egyenes kieséses folytatásra. A sorrend azonban csak az utolsó fordulóban alakul ki és ennek is óriási a jelentősége, hiszen a csoportgyőzteseket a harmadik helyezettekkel, a másodikokat pedig a Bajnokok Ligájából búcsúzó csoportharmadikokkal sorsolják össze pénteken Nyonban.     

A Middlesbrough megőrzi első helyét, ha ugyanolyan különbséggel nyer a Liteksz Lovecs ellen, mint az AZ Alkmaar a Grasshoppers ellen. Akkor is első az angol együttes, ha az AZ Alkmaar eggyel nagyobb különbséggel nyer, de a Middlesbrough úgy győz, hogy több gólt szerez üldözőjénél (pl: a Middlesbrough 4-3-ra, az AZ pedig 3-1-re nyer, akkor a Middlesbrough az első). Az Alkmaar úgy végezhet az élen, ha több pontot szerez a Middlesbroughnál vagy nagyobb különbséggel nyer és több gólt szerez vetélytársánál. A Lovecs akkor lehet első, ha nyer a Middlesbrough vendégeként és az AZ nem győzi le a Grasshopperst. 

Az A jelű négyesben a Viking Stavanger kivételével bármelyik csapat tovbbjuthat. Az AS Monaco továbbjut, ha nyer vagy döntetlent ér el a CSZKA Szófia ellen. A Hamburgnak is elég egy pont a Slavia Praha ellen a biztos továbbjutáshoz. A cseheknek is elég lehet az egy pont Németországban, ha a CSZKA Szófia nem nyer a Monaco otthonában. A bolgárok abban az esetben lépnek tovább, ha két góllal nyernek Monacóban, egygólos siker is elég lehet, ha a Hamburg kikap a Slaviától. Döntetlennel is továbbjuthat a CSZKA, amennyiben a Hamburg két góllal nyer a csehek ellen.    

A B csoportban a Lokomotiv Moszkva már továbbjutott és az utolsó körben nem lép pályára. A két továbbjutó helyre hárman pályáznak, a Maccabi Petah Tikva már mindenképpen kiesett. Az Espanyol csak akkor nem jut tovább, ha kikap a Maccabi Petah Tikvától és a Palermo-Bröndby találkozón döntetlen születik. Az olasz és dán együttes mérkőzésén a győztes mindenképpen továbbjut, a Palermónak ehhez a döntetlen is elég.    

A következő kvintettben a Herthához, azaz Dárdai Pál csapatához látogató Steaua Bucuresti már várhatja a pénteki sorsolást. A Sampdoriának hazai pályán egy döntetlen elég a Lens ellen a tovbblépéshez. Ez az eredmény a francia gárdának csak akkor jó, ha a Hertha BSC kikap a Steauától. A Lens győzelme esetén biztos továbbjutó. A berlinieknek egy pont már mindenképpen továbbjutást jelent.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK