Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya elégedett az amerikai túra tapasztalataival, mint ahogy a vasárnap késő esti, Antigua és Barbuda legjobbjai ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen látottakkal is.

"A hosszú utazás és a meleg ellenére ma a kezdetektől fogva koncentráltan játszottak labdarúgóim. Megfelelően álltak hozzá az újabb feladathoz. Tény, nem világklasszis csapat ellen küzdöttünk, de roppant módon megnehezítették a dolgunkat azzal, hogy nagyon defenzív felfogásban léptek pályára. A második félidőben nagyobb különbségű győzelmet érhettünk volna el, de sem a szerencse, sem a játékvezető nem állt mellénk. Gondolok itt a kapufára és a meg nem adott szabályos góljainkra" - értékelte a Miamiban lejátszott találkozót a német szakvezető.

Forrás: [origo]

Kattintson a galériáért!

Matthäus azért véli hasznosnak az amerikai túrát, mert "élesben" láthatta a fiatalokat, s így már el tudja dönteni, közülük kik azok, akikre komolyabb feladatok megoldásakor is számíthat. A szövetségi kapitány arra is magyarázatot adott, hogy vasárnap miért játszatta valamennyi futballistáját: "Ma délután játéklehetőséggel szerettem volna meghálálni a fiatal labdarúgóknak a jelenlétet, és gondolom, ezzel egyúttal ismét témát szolgáltatok a hazai újságíróknak... Az emberi oldaláról közelítettem meg ezt a kérdést, és olyanok is pályára léphettek, akiknek még sokat kell tenniük ahhoz, hogy húzóemberekké váljanak, de karácsony előtt úgy éreztem, kiérdemelték ezt az ajándékot."

Derrick Edwards, Antigua és Barbuda szövetségi kapitánya Matthäushoz hasonlóan elégedett volt a látottakkal: "Fiatal csapatom számára óriási élményt és kihívást jelentett a magyarok ellen játszani. Nem csupán azért, mert először játszottunk egymás ellen, de a magyar csapat volt az első európai nemzeti válogatott, akikkel megmérkőztünk. Együttesem sokat tanult ebből a barátságos mérkőzésből, érezhettük milyen egy rangosabb ellenfél ellen 90 percig küzdeni. Gratulálok Lothar Matthäusnak, látszik, hogy jó csapata van. Kettőnk munkája között az az óriási különbség, hogy amíg kollégám sok jó játékossal rendelkezik és csapatot építhet, addig nekem egyéniségeket kell találnom és beépíteni a válogatottba. Az eredménnyel elégedett vagyok, utólag bevallhatom, 5-0-s vereséget tippeltem."

MTI / mlsz.hu