Vágólapra másolva!
Nem hiányzott a botrány sem a Magyar Labdarúgó Szövetség keddi, rendkívüli üléséről, amelyen egyetlen napirendi pontként az MLSZ-szerződések felügyelő bizottság által készíttetett könyvvizsgálói jelentése volt. Az ülésen meghívottként megjelent Kisteleki István ligaelnök a hírek szerint lecsalózta az elnökséget, s azt nyilatkozta, a jelentés 200 millió forintos adóhiányt és 500 milliós jogtalan elszámolást állapított meg.

Videoriport a közgyűlésről

Negyedórás késéssel vette kezdetét kedd délután a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségének eredetileg hétfő 10 órára kiírt, majd 14 órára halasztott rendkívüli ülése, melynek egyetlen napirendi pontja a felügyelő bizottság által készíttetett könyvvizsgálói jelentés az MLSZ szerződéseiről. A tanácskozáson, amely Fülöp Ferenc késése miatt kezdődött a tervezettnél később, minden elnökségi tag - és meghívottként Kisteleki István ligaelnök is - megjelent.

Elsőként éppen Kisteleki távozott, s arról számolt be, hogy a felügyelő bizottság által készíttetett könyvvizsgálói jelentés 200 millió forintos adóhiányt és 500 milliós jogtalan elszámolást állapított meg.

"Ezek a számok még engem is megdöbbentettek. Bozóky Imre elnök úr egyelőre nem reagált érdemben a jelentésre, mivel még nem olvasta el azt, ami érthető, hiszen ő is csak ma kapta kézhez" - mondta az MLL első számú vezetője. Kisteleki hozzátette, érzése szerint az MLSZ jelenlegi vezetése azon fáradozik az elnökségi ülésen, hogy meghiúsítsa a szerdai rendkívüli közgyűlést.

Bozóky Imre azonnal cáfolta Kisteleki állítását. "Az MLSZ menedzsmentje és könyvvizsgálója több ellenvetéssel élt a jelentéssel kapcsolatban. Majd ha a mi könyvvizsgálónk is elkészíti a jelentését, akkor derülhet ki az igazság" - mondta az MLSZ elnöke.

Bozóky arról is beszámolt, hogy Kisteleki felrúgta a székét, majd az egész elnökséget lecsalózta, s így távozott a testület rendkívüli üléséről. Ezzel kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy Kistelekinek végig kellett volna ülnie a tanácskozást, mielőtt nyilatkozik, mert így nem ismerte meg teljesen a tényállást.

Sebes József, a felügyelő bizottság elnöke is cáfolta - legalábbis részben - Kisteleki állításait. "Valóban szerepelnek ilyen számok a jelentésben, de nem ebben az összevetésben. Ami a legfontosabb, a két említett adat nem összeadandó."

Az fb vezetője hozzátette: több részlettel nem kíván szolgálni sem most, sem a szerdai közgyűlésen, mivel újabb iratok kerültek elő, s folytatódik a vizsgálat, melyet az alapszabály szerint 30 napon belül be kell fejezni.