Vágólapra másolva!
Nem hibáztak az élcsapatok a Serie A 17. fordulójában, a Juventus, az Internazionale, a Milan és a Fiorentina is begyűjtötte a három pontot. A játéknap legnagyobb arányú győzelmét a Roma aratta, a Farkasok 4-0-ra verték a Chievót.

A Juventus a hétvégi, Lazio elleni döntetlen után a Sienát fogadta a Delle Alpiban, és a 13. percben Fabio Cannavaro fejesével került előnybe, a válogatott középső védő egy jobboldali szöglet után bólintott Mirante kapujába.

A Zebrák nem törték össze magukat a folytatásban, de a második félidő elején Trezeguet 2-0-ra módosította az állást, igaz, a francia csatár dolgát megkönnyítette Mirante, aki egy előrevágott labdára úgy indult ki, mintha a rokonok elé jönne, így a Juve támadója átfejelte fölötte a labdát, majd az üres kapuba emelt 16 méterről.

Trezeguet zsinórban kilencedik mérkőzésén szerzett gólt, és egy találatra megközelítette a góllövőlistát vezető Luca Tonit. A Siena Chiesa bal kapufán csattanó szabadrúgásánál került legközelebb a gólhoz, Del Piero pedig csereként beszállva akár duplázhatott volna, de nem tudott túljárni a vendégkapus eszén, így maradt a 2-0-s torinói siker.

Az Inter már a 3. percben jelezte Adriano révén az Empolinak, hogy mire számíthat a San Siróban, a brazil gólgyárost később le kellett cserélni, mert úgy összefejelt az egyik toszkán védővel, hogy elájult. A helyére beszálló Cruz aztán a félidő hosszabbításában el is döntötte a találkozó sorsát, és bár Vannuchi szépített, Figo és Martins fölényessé tette a kék-feketék győzelmét.

A Milan a mumusának számító Livornónál vendégeskedett, az 5. helyen álló gárda az előző idényben négy pontot szerzett az Ancelotti-brigád ellen, most azonban a milánói csatársor tett róla, hogy ne érje sikerélmény, Gilardino duplázott, Sevcsenko is beköszönt, így sima Milan-diadal lett a vége.

A Fiorentina azt is elbírta a Palermo ellen, hogy az éppen a szicíliaiaktól érkező Toni immáron négy meccs óta gólképtelen, a dán Jörgensen találata döntött a három pont sorsáról. A Roma egyértelműbb sikert aratott, a kétgólos Totti vezérletével a Farkasok 4-0-ra lelépték a Chievót, amely a második félidő nagy részében 10 emberrel harcolt D'Anna kiállítása miatt.

Serie A., 17. forduló:
Ascoli - Treviso 1-0 (1-0)
gól: Quagliarella (10.)
piros lap: Del Grosso (Ascoli, 66.), Dossena (Treviso, 66.)

Fiorentina - Palermo 1-0 (1-0)
gól: Jörgensen (40.)

Internazionale - Empoli 4-1 (2-0)
gól: Adriano (3.), Cruz (45+5.), Figo (66.), Martins (85.), illetve Vannuchi (64.)

Juventus - Siena 2-0 (1-0)
gól
: F. Cannavaro (13.), Trezeguet (53.)

Lecce - Lazio 0-0
piros lap: Vucinic (74., Lecce)

Livorno - Milan 0-3 (0-1)
gól:
Gilardino (23., 60.), Sevcsenko (71.)

Messina - Reggina 1-1 (1-0)
gól:
Di Napoli (25.), illetve Cozza (86.)
piros lap: Tedesco (82., Reggina)

Parma - Cagliari 1-0 (1-0)
gól: Corradi (23.)

Roma - Chievo 4-0 (2-0)
gól: Totti (32., 11-esből, 39.), Perrotta (65.), Taddei (85.)
piros lap: D'Anna (53., Chievo)

Udinese - Sampdoria 2-0 (0-0)
gól: Zapata (71.), Castellini (80., öngól)