Vágólapra másolva!
"Szóban már megállapodtunk a folytatásról" - mondta a jövőjét firtató kérdésre válaszolva Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtök este, a Ronaldo és Zinedine Zidane fémjelezte düsseldorfi jótékonysági mérkőzés után a német DSF televízióban.

A szakember szerint további két évre, azaz 2008-ig kötelezi el magát az MLSZ-hez, s az erről szóló szerződést eddig még azért nem írták alá, mert "a magyar futballban jelenleg nagy az összevisszaság". Jellemzése szerint mostanában "igazi iszapbirkózás" zajlik Magyarországon, s csak akkor dönt végérvényesen a jövőjéről, ha ez véget ér.

"Természetesen vannak követelmények, amiknek teljesülniük kell ahhoz, hogy csakugyan tovább irányítsam a magyar csapatot" - fogalmazott a 150-szeres válogatottságával német csúcstartó Matthäus.

A dpa német hírügynökség tudósításában kiemeli, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség azért halasztotta el szerdán a tréner esetleges szerződéshosszabbításával kapcsolatos döntését, mert a rendkívüli közgyűlésen vitába keveredett a ligával, majd csütörtökön a magyar média arról írt, hogy a 44 éves szövetségi kapitány illegális szponzori pénzeket kapott az MLSZ-től.

Jelenleg a Bundesligában három vezetőedzői poszt is betöltetlen, de sem Kölnben, sem Wolfsburgban, sem a Schalke 04-nél nem merült fel Matthäus neve. "Talán az illetékesek nem gondolnak rám, vagy nem ismernek mint edzőt" - reagált erre a felvetésre az érintett, aki azonban gyorsan sietett hozzátenni, hogy - ahogy mindig is mondta - valamikor szívesen visszatérne a német élvonalba.

Matthäus kontraktusa a magyar válogatott szövetségi kapitányaként december 31-én, azaz jövő szombaton jár le. Bozóky Imre MLSZ-elnök többször elmondta, hogy ő Matthäus maradása mellett van.

"Az elnökség még teljes létszámban októberben felhatalmazott arra, hogy kezdjek el tárgyalni a szövetségi kapitánnyal szerződése meghosszabbításáról" - mondta Bozóky Imre, az MLSZ elnöke. "A felhatalmazást azóta sem vonták vissza. Több megbeszélést folytattam Lothar Matthäusszal, melyek eredményéről a következő elnökségi ülésünkön, január elején tájékoztatom a testület tagjait."

A távirati iroda információi szerint a testület következő tanácskozására január 5-én kerül sor.