Társoldalunk:

Hivatalosan is megszűnt az MLSZ-elnökség mandátuma

2006.01.04. 11:44

Többek között  az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) márciusi, budapesti kongresszusának előkészítéséről, a 2012-es magyar-horvát Eb-pályázattal kapcsolatos legfontosabb tennivalókról és a 2008-as Eb selejtezőinek január 27-ei csoportsorsolásáról egyeztetett szerdán Berzi Sándor, a magyar szövetség (MLSZ) főtitkári jogkörrel felruházott ügyvezetője és Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke. A megbeszélésen részt vett Sebes József, a felügyelő-bizottság elnöke is.

"Nagyon hasznos és előremutató eszmecserét folytattunk, ahol végre a futball volt a központi téma" - mondta Kisteleki István. "Szó esett az Eb-selejtezők január 27-ei sorsolásáról, a márciusi UEFA-kongresszus előkészítéséről és természetesen a 2012-es magyar-horvát Eb-pályázattal kapcsolatos tennivalókat is megbeszéltük. Ezenkívül abban maradtunk, hogy az MLSZ a március elsejei FIFA-játéknapra megpróbál egy barátságos meccset lekötni a magyar válogatott részére. A szövetség további zavartalan működése érdekében megállapodtunk arról, hogy február 28-ig meghosszabbítjuk azoknak a szövetségi alkalmazottaknak a munkaszerződését, akiknek eredetileg 2005. december 31-ig szólt a megbízatásuk. Ez az edzőképzőközpont néhány munkatársára és más osztályokon dolgozókra vonatkozik."

Kisteleki hozzátette: véglegesítették a január 20-ai rendkívüli közgyűlés napirendi pontjait. A tanácskozás 10 órakor kezdődik a Puskás Ferenc-stadionban. A legfontosabb feladat a háromtagú ad hoc bizottság megválasztása lesz, amely a február végi tisztújító közgyűlésig irányítja az MLSZ munkáját, és előkészíti az új elnök és elnökség megválasztását. Az ad hoc bizottságnak bárki tagja lehet, aki küldöttként részt vesz a közgyűlésen és megkapja a szükséges számú szavazatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK